Debutant Nijhuis houdt doel schoon: 'Kippenvel'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Hij is waarschijnlijk de enige speler van FC Utrecht die warme gevoelens over heeft gehouden aan het gelijkspel met FC Groningen van zondag: Thijmen Nijhuis. De 22-jarige doelman maakte zijn debuut en hield daarbij zijn doel schoon.
"Hier heb ik twaalf jaar lang voor getraind", spreekt een trotse Nijhuis na afloop van FC Groningen - FC Utrecht. "Ik heb de hele academie doorgelopen en nu eindelijk dan mijn debuut."
Thijmen Nijhuis is trotser dan trots

Memorabele herinnering

Nijhuis is een jongen uit de regio. Hij keepte voor IJFC uit IJsselstijn en Elinkwijk uit Utrecht waarna hij in 2009 bij FC Utrecht terecht kwam. Al die jaren droomde hij van dit moment. "Het is echt kippenvel, echt een fantastisch moment. Ik ben trots op mijzelf en dit smaakt natuurlijk naar meer."
In het lege stadion van Groningen kon Nijhuis zijn debuut-shirt in ieder geval niet aan supporters geven, maar dat was ook absoluut geen optie voor hem. "Die komt zeker in een lijst. Ik denk dat mijn ouders die graag willen hebben."
Heel blij dat ik de nul heb gehouden
Thijmen Nijhuis
Er was één moment in de wedstrijd dat Nijhuis moest uitkijken. "Ik kreeg de bal en nam vervolgens iets teveel tijd", zegt de sluitpost. Groningen-speler Strand Larsen probeerde de bal van Nijhuis te kapen. "Uiteindelijk wordt de bal geblokt en Tommy(St.Jago, red) helpt me uit de brand. Samen voorkomen we het doelpunt. We hebben het goed opgelost, als je het positief bekijkt."

Vervanger van Paes

Nijhuis verving Maarten Paes. De normale nummer 1 van FC Utrecht werd anderhalve week geleden positief getest op het coronavirus. Eerst was hij de vervanger van zijn ploeggenoot bij Jong Oranje, vervolgens dus ook onder de lat bij FC Utrecht.
Toen Paes positief werd getest op het coronavirus kreeg hij van de technische staf te horen dat hij het doel mocht gaan verdedigen tegen FC Groningen. "Ik wist dus al langere tijd dat ik ging spelen, Dus dan kan je jezelf optimaal voorbereiden. De knop ging gelijk om toen ik terugkwam uit Cyprus met Jong Oranje. En dan ben ik natuurlijk heel blij dat ik de nul heb gehouden", aldus de trotse Nijhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.