Van de Streek zoekt naar verklaring voor doelpuntendroogte: 'Het is een terugkerend iets'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - "Het is een terugkerend iets en dat is klote", sprak Sander van de Streek in niet misverstane woorden na afloop van het doelpuntloze gelijkspel van FC Utrecht op bezoek bij FC Groningen (0-0). De Barnevelder doelde op de doelpuntenproductie van zijn ploeg, die zeker in de tweede helft aanspraak maakte op de zege, maar verzuimde te scoren.
Ik zou me meer zorgen gaan maken als we niets creëren
Hoofdtrainer John van den Brom
Een verklaring had de Barnevelder, die balend voor de microfoon van RTV Utrecht verscheen, niet voor de gemiste kansen. Zelf kreeg Van de Streek misschien wel de beste kans van de wedstrijd, maar zijn kopbal werd op knappe wijze gekeerd door doelman Sergio Padt.
"Ik doe er echt alles aan om een doelpunt te maken. Die bal kop ik bij de eerste paal in en stond op het punt om te gaan juichen, maar hij redt hem heel atletisch met zijn voet."
FC Utrecht-middenvelder Sander van de Streek: 'Ik stond al bijna te juichen'

Doelpuntenproductie stokt

Het is niet iets dat hij alleen zichzelf aanrekent, zo vertelt Van de Streek. "We moeten gewoon onze kansen afmaken. Kansen geven we amper weg, dat is positief, maar het is een terugkerend iets dat we zelf te weinig scoren."
De cijfers geven Van de Streek gelijk. Slechts drie treffers incasseerde FC Utrecht in vier competitiewedstrijden, maar de eigen doelpuntenproductie stokt. Vijf goals maakte de ploeg van John van den Brom tot nu toe, evenveel als de nummer 17 van de eredivisie, Sparta Rotterdam.
"In het benutten van kansen lopen we ver en ver achter", sprak FC Utrecht-trainer John van den Brom na afloop van het duel met FC Groningen. "Dat zie je natuurlijk terug in de punten." Verontrust is de Amersfoorter niet over de doelpuntendroogte bij zijn ploeg. "Omdat we vandaag ook weer laten zien waar we toe in staat zijn. Als je speelt zoals vandaag, ben ik ervan overtuigd dat het een keer goed gaat vallen. Ik zou me meer zorgen maken als we geen kansen creëren."

Forse concurrentie

Het chagrijn overheerste bij Van de Streek, die wel blij was dat hij in de basis mocht starten. Want de concurrentie is fors op het middenveld, waar zijn trainer flink wat te kiezen heeft.
Tegen Groningen vormde Van de Streek samen met Adam Maher en Simon Gustafson het middenrif. "Ik geef niet op en denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik ook aardig box-to-box kan spelen. Daarin krijg ik het vertrouwen van de trainer. Jammer dat ik dat niet beloond heb met een doelpuntje."
John van den Brom in gesprek met René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.