RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boris van der Vorst uit Bunnik wil voorzitter internationale boksbond worden

BUNNIK - Boris van der Vorst heeft zich kandidaat gesteld om voorzitter te worden van de internationale boksbond AIBA. Van der Vorst is al jaren voorzitter van de Nederlandse Boks Bond (NBB), die hem in zijn streven ondersteunt. De inwoner van Bunnik heeft vooralsnog drie tegenkandidaten.

De nationale boksbonden kunnen nog tot 2 november andere kandidaat-voorzitters voordragen. De AIBA verkeert in een bestuurlijke en financiële crisis en werd daardoor vorig jaar al geschorst door het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Van der Vorst wil verandering van cultuur binnen de sport
Van der Vorst, in het dagelijks leven algemeen directeur van FysioHolland, heeft zijn kandidatuur gelanceerd met een brief aan de nationale boksbonden. Daarin zegt hij te streven naar een "volledige verandering van leiderschap, financieel management en de cultuur binnen onze sport. Om het in bokstermen te zeggen: de AIBA heeft al diverse keren acht tellen gekregen, heeft al vaak in de touwen gehangen en er resteert nog maar één ronde om dat om te draaien en alsnog te winnen."

Tegenkandidaten zijn Anas Al Otaiba, de voorzitter van de Aziatische boksbond, Suleyman Mikajilov uit Azerbeidzjan en Domingo Solana uit de Dominicaanse Republiek, die nu ere-vicevoorzitter is. De verkiezing zal zijn tijdens het virtuele AIBA-congres op 12 en 13 december.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -