Miami-avontuur Hans van de Haar leeft nog: 'Gehoord dat er gespeeld kan worden'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Het avontuur van Hans van de Haar in Miami krijgt volgend jaar wellicht een herkansing. De Amersfoortse oud-voetballer en trainer van TEC heeft plannen om met zijn club Miami Dutch Lions mee te doen op het hoogste amateurvoetbal in Florida. Ook in 2021. "We hebben te horen gekregen dat er gespeeld kan worden", zegt Van de Haar.
Hans van de Haar: "Amateurclubs zullen sommige spelers het avontuur gunnen"
"De bond geeft aan dat het door kan gaan, die competities gaan vanaf maart weer spelen", doelt hij op het profniveau. De club van Van de Haar speelt een niveau lager, vergelijkbaar met de Tweede Divisie in Nederland. "Wij gaan vanaf 1 mei weer spelen en moeten met de teams onderling onderhandelen wanneer we tegen elkaar gaan spelen. We hebben te horen gekregen dat er gespeeld kan worden."

Plannen voor 2021

Deze week was er weer een online vergadering met de teams in de regionale competitie. "Wij hebben heel af en toe vergaderingen met de eigen league", zegt de Amersfoorter. "Onderling hebben we contact met mensen die het voor het zeggen hebben. Bij ons in het zuiden van Florida heet het de Sunshine League. Wat speelt er en hoe is de situatie? Het is goed omdat bij te wonen."
Er zijn meerdere redenen om bij ons te voetballen, het wonen in Miami is bijvoorbeeld al een ervaring op zich.
Hans van de Haar
De plannen lagen er al om afgelopen zomer naar Florida te trekken. "We wilden met zoveel mogelijk Nederlanders die kant op. Voor de ervaring of om gescout te worden door hogere clubs. Ook het wonen in Miami is een ervaring op zich. Er zijn meerdere redenen om bij ons te voetballen. Dat hadden we vorig jaar voor ogen."
Ook Nederlandse amateurvoetballers staan op de radar van Van de Haar en Miami Dutch Lions. "De competitie daar valt buiten de officiële competities van de KNVB. Voor Nederlandse spelers is het dus te combineren", zegt hij. De optie om met alle clubs uit de Sunshine League in Disney World te spelen, is niet mogelijk. "De kosten vallen dan veel te hoog uit, wij zijn geen profclub. Uiteindelijk moet de bond toestemming geven en zij keuren ook het programma goed."
We moeten nog gesprekken inplannen met Inter Miami, de club van David Beckham, dat zij misschien ook onze spelers op proef willen
Hans van de Haar

Afspraken met Nederlandse amateurclubs

De competitie van Miami Dutch Lions begint, als het goed is, in mei 2021. Dat kan problemen opleveren met Nederlandse amateurclubs, die spelers mogelijk niet af willen staan. "De Nederlandse spelers zouden wel mee kunnen, als ze vrij krijgen van de club. Als je afspraken maakt met de club dat je mee mag naar Amerika, dan is dat geen probleem", legt Van de Haar uit.
"Wij hadden vorig jaar spelers uit de Hoofdklasse en Eerste Klasse die mee mochten, en zelfs ook uit de Tweede Divisie. Die mochten twee of drie weken eerder weg."
"Clubs zullen sommige spelers ook het avontuur gunnen. We zijn toch al een poosje bezig met het project", zegt de mede-eigenaar van Miami Dutch Lions. Ook met grotere teams uit de stad wordt overlegd. "Miami FC heeft een behoorlijke begroting en zij willen de beste spelers van ons op proef nemen. We moeten nog gesprekken inplannen met Inter Miami, de club van David Beckham, dat zij misschien ook hetzelfde willen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.