RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDW stormt top-200 van amateurranglijst in: 'Investeringen worden zichtbaar'

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE - CDW uit Wijk bij Duurstede was een van de verrassende namen in de top-200 van de lijst met beste amateurclubs van het land. De tweedeklasser was vorig jaar 261ste en is geklommen naar de 144ste plaats. "Het was een feestje waard geweest", vertelt voorzitter René Gompel.

CDW-voorzitter René Gompel: "Het is een opsteker, want we investeren al jaren in jeugd en trainers"


Maar een feestje zit er helaas niet in in Wijk bij Duurstede, omdat alle kantines gesloten zijn. Toch is Gompel blij met dit nieuwtje, zegt hij in het radio-programma Namen en Rugnummers. "Het is een opsteker, want we investeren al jaren in jeugd en trainers. En dan is het leuk als het zo opgepikt wordt. Het wordt ook zichtbaar, dit is een van de parameters om te zeggen dat we op de goede weg zijn."

Blijven groeien
"Je kan nog een goed eerste elftal hebben, maar als het daaronder niet lukt kom je ook niet op de lijst. De jeugd doet het de afgelopen jaren steeds beter", laat de voorzitter weten.

We proberen met het eerste elftal richting de eerste klasse te bewegen. Onze doelstelling is een stap naar boven te maken zo nu en dan"
René Gompel, voorzitter CDW

"Onze vereniging is 850 leden groot", geeft Gompel aan. "We hebben vijf seniorenteams en de rest is jeugd. We proberen met alle teams op eerste klasse en divisie-niveau te spelen, en het eerste elftal speelt tweede klasse. Wat dat betreft zitten we qua jeugd hoog in de boom. We proberen met het eerste ook richting de eerste klasse te bewegen. Onze doelstelling is een stap naar boven te maken zo nu en dan."

Plek vasthouden
CDW is niet de grootste club in de regio. De voorzitter weet dat goede spelers gescout kunnen worden door andere teams. "Dat gebeurt ook regelmatig. Als spelers die keuze maken, gunnen we het ze van harte. Spelers die bij ons doorbreken, worden gezien door andere clubs. CDW is een stadse vereniging met een grote vriendengroep. Dat bindt ook. Het is leuk om te vertrekken naar Veenendaal, Utrecht of SVL, maar je laat ook vrienden achter. Er is steeds minder noodzaak om naar een andere club te reizen", zegt Gompel.

De lijst van Voetbaltrainer.nl is voor CDW reden om de ingeslagen weg voort te zetten. "Laten we proberen dit vast te houden en kijken hoe ver we kunnen komen. Er is ook nog wat te winnen voor ons, eens kijken of we dit de komende jaren kunnen vasthouden. We kunnen ons nog lang niet met Hercules en Kampong meten, maar we kennen onze plek",


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -