RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Shorttracker Steenaart wil snel weer racen op het ijs: 'Lastig dilemma'

1/2
WESTBROEK - Shorttracker Bram Steenaart hoopt zich snel weer op het ijs te kunnen laten zien. Maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het eerste toernooi pas begin 2021 verreden.

Als je ziet dat de besmettingen oplopen dan weet ik niet of je het moet laten doorgaan"
Bram Steenaart

Steenaart zit sinds dinsdag in zelfisolatie omdat ploeggenoot Dennis Visser positief is getest op het coronavirus. "Volgende week vrijdag mag ik er weer uit", spreekt Steenaart in Namen en Rugnummers. "We hebben wat materiaal gekregen om thuis te trainen. Ik heb volgende week een tentamen dus daar heb ik nu goed de tijd voor om te leren", aldus de 20-jarige shorttracker die rechten studeert

De schaatswereld bleef de vorige lockdownperiode in maart bespaard omdat het seizoen er net op zat. Nu worden ze wel getroffen. Dit weekend zouden ze eigenlijk de Invitation Cup rijden in Heerenveen, maar die wedstrijd is vanwege de coronacrisis op het laatste moment afgelast. "Het eerste wat nu op de planning staat is het NK in januari. Dat is nog wel even weg. Hopelijk vinden er later dit seizoen nog wereldbekerwedstrijden plaats", aldus Steenaart.

Discussie rond shorttracken
Steenaart is een talent en traint bij het Nederlands team onder leiding van bondscoach Jeroen Otter. Binnen de shorttrackwereld is er discussie wat er wel of niet kan. Sjinkie Knegt noemt het een contactsport en vindt dat het niet kan, bondscoach Otter heeft een andere mening en vindt dat het wél kan. "Het ene moment denk ik dat het zou moeten kunnen, maar als je ziet dat de besmettingen oplopen dan weet ik niet of je het moet laten doorgaan."

"Sinds februari hebben we al niet meer geracet dus je wil graag het ijs op. Het is een lastig dilemma en dat begrijp ik ook", besluit Steenaart.

Bram Steenaart sprak vanuit zijn zelfisolatie in Namen en Rugnummers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -