RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meurs wil met Utrechtse basketbal nog altijd naar de top: 'FC Utrecht zou U-Ball kunnen adopteren'

1/2
UTRECHT - Voormalig topbasketballer Peter Meurs heeft nog altijd de droom om een Utrechtse basketbalvereniging op het hoogste niveau van Nederland te zien. De huidige technisch directeur denkt dat een samenwerking met FC Utrecht daar aan zou kunnen bijdragen.

Het lijkt me goed om een keer met Frans van Seumeren te praten"
Peter Meurs

Twee jaar geleden zei Meurs al tegen RTV Utrecht het volgende over een eredivisieteam uit de regio Utrecht. "Ik ben ervan overtuigd dat we er nog nooit zo dichtbij zijn geweest om het structureel goed te doen. Alle voorwaarden zijn aanwezig, het enige dat we nodig hebben is een eerste geldschieter die het vuurtje aansteekt. Als dat eenmaal brandt kan het een groot vuur worden."

Nu twee jaar later is dat doel nog steeds niet behaald. UBALL speelt op het ene hoogste niveau in Nederland. "De laatste stap is erg moeilijk", zegt Meurs in Namen en Rugnummers. "In onze organisatie hebben we te weinig die er structureel mee bezig kunnen zijn", doelt Meurs op het vinden van sponsors. "We zijn een vrijwilligersorganisatie, dat blijft het grote probleem."

Geld, geld en nog eens geld
Wil je in de eredivisie spelen dan heb je als ploeg al minimaal 150.000 euro nodig. "Basketbal is een ontzettend aantrekkelijke sport als entertainment", doet Meurs een openlijke oproep naar geldschieters. "Je kan het basketbal ook gebruiken om eigenschappen te ontwikkelen om ook buiten de sport een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij."

Dan wordt FC Utrecht het Barcelona van Nederland"
Peter Meurs

Er zijn voetbalclubs die samenwerken met basketbalclubs. In Nederland is Feyenoord daar een voorbeeld van en in Spanje Barcelona. "Als FC Utrecht U-Ball zou adopteren, dat is voor hen een fractie van hun financiŽn, dan worden ze het Barcelona van Nederland. Het lijkt me goed om een keer met Frans van Seumeren te praten."

Peter Meurs spreekt in Namen en Rugnummers over de situatie rond het Utrechtse basketbal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -