De Jong heeft geen wrok naar FC Utrecht: 'Club zit diep in mijn hart'

UTRECHT - Twee jaar geleden werd Jean-Paul de Jong ontslagen als hoofdtrainer bij zijn FC Utrecht. De Utrechtse oefenmeester heeft dat boek inmiddels gesloten en zit gewoon weer als FC Utrecht- supporter voor de televisie.
Ik ben strijdbaar en geloof nog steeds in mijn eigen kunnen
Jean-Paul de Jong
In het jaar dat FC Utrecht het 50-jarig bestaan viert werd Mister FC Utrecht De Jong ook 50. Vorige week mocht hij de 50 kaarsjes uitblazen. Sinds februari zit de Utrechter thuis nadat hij werd ontslagen bij Roda JC. "Ik wacht op de kans die weer een keer langs gaat komen en dan stap ik weer op de trein. De ambitie om hoofdtrainer te zijn die heb ik nog steeds."
Twee jaar geleden werd De Jong bij FC Utrecht ontslagen als hoofdtrainer. Iets dat voor alle partijen een lastige situatie was. "Je weet dat op het moment dat je als hoofdtrainer aan de slag gaat er ook een moment komt dat je afscheid moet nemen van de club", zegt de clubloze oefenmeester.
De 50-jarige De Jong sprak in Namen en Rugnummers over zijn trainersloopbaan

Gevulde rugzak

Inmiddels is De Jong dus hoofdtrainer geweest bij FC Eindhoven, FC Utrecht en Roda JC. Zijn rugzak wordt qua ervaring steeds voller en dat koestert hij. "Je leert omgaan met heel veel invloeden. Je hebt te maken met spelers, met zaakwaarnemers, met eigenaren. Dat is heel anders dan hoe je het vanuit de boeken leert", doelt De Jong op de trainerscursus van de KNVB.
In de tijd waren we nu zitten moet je ook geduldig zijn
Jean-Paul de Jong
"Het trainersvak is een leervak en daarmee ben ik denk een rijk persoon. Dat neem je mee naar je nieuwe werkgever." In het afgelopen half jaar is er nog geen club heel concreet geweest voor De Jong. "In de tijd waren we nu zitten moet je ook geduldig zijn. Ik wacht tot de keuze weer op mij wordt gemaakt."

Geen wrok naar FC Utrecht

Voor FC Utrecht kwam De Jong 401 keer als speler in actie. Als hoofdtrainer moest hij het doen met slechts 25 wedstrijden. "Ik ben supporter en trots. Van supporter tot speler tot jeugdtrainer naar hoofdtrainer, daar ben ik trots op", zegt De Jong. "Die club zit diep in mijn hart en dat koester ik."
"Ik heb geen enkele wrok, het boek is dicht en ik kijk weer verder", zegt de oefenmeester die optimistisch lijkt. "Ik ben strijdbaar en geloof nog steeds in mijn eigen kunnen."
Jean-Paul de Jong in zijn tijd als hoofdtrainer bij FC Utrecht
Jean-Paul de Jong in zijn tijd als hoofdtrainer bij FC Utrecht © fcutrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.