RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht komt snelle achterstand te boven en verslaat FC Twente

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eigen Galgenwaard FC Twente verslagen. De ploeg van trainer John van den Brom kwam al in de eerste minuut op 0-1 achterstand maar wist de score om te draaien naar een 2-1 overwinning.

De hoogtepunten van FC Utrecht - FC Twente


Ranglijst
FC Utrecht is nog altijd ongeslagen dit seizoen. FC Twente is die status door de nederlaag kwijt. Na vijf gespeelde wedstrijden heeft FC Utrecht 9 punten en staat daarmee op de zevende plek in de eredivisie. De ploeg van Van den Brom heeft twee keer gewonnen en drie gelijke spelen.

Snelle voorsprong FC Twente
De bezoekers wisten al na 18 seconden tot scoren te komen. Na een voorzet van FC Utrecht-huurling Vaclav Cerny schoot Danilo de 0-1 binnen.

FC Utrecht wist de afgelopen wedstrijden veel kansen te creëren maar weinig te scoren. In het eerste half uur tegen FC Twente ontbrak het bij Utrecht ook aan kansen. In de 31e minuut was de eerst grote kans voor de Domstedelingen. Moussa Sylla, die al de hele wedstrijd hard werkte, kwam 1-op-1 met doelman Drommel van Twente. De Fransman schoot echter recht op de sluitpost af.

Belangrijke omzetting
Na een omzetting op het Utrechtse middenveld, Van de Streek en Gustafson wisselden van positie, werd Utrecht gevaarlijker. Dat resulteerde in de 43e minuut in de gelijkmaker. Van de Streek speelde dieper en wist de bal op de vijfmeter lijn klaar te leggen voor Bart Ramselaar. De Amersfoorter lukte het om de bal vervolgens snoeihard het Twentse doel in te schieten: 1-1.

Waar FC Twente in de eerste helft vroeg op voorsprong kwam was die rol in de tweede helft weggelegd voor de thuisploeg. Na een pass van Ramselaar schoot Van de Streek in de 47e minuut de 2-1 binnen.

In de volgende fase van de wedstrijd ging het spel over en weer. Echt grote kansen ontbraken aan beide kanten. Dreiging was er wel te zien maar verdedigend gaven de twee ploegen weinig toe.

VAR grijpt in
Tien minuten voor tijd leek Ramselaar met zijn tweede van de middag de 3-1 te maken. Nadat beide partijen weer op de eigen speelhelft stonden was het wachten op de VAR. Na het gebruiken van de buitenspellijntechnologie werd de treffer afgekeurd. De Amersfoorter zou buitenspel hebben gestaan toen hij de bal van Hoogma ontving.

In de zes minuten blessuretijd waren de thuisploeg en de bezoekers nog dichtbij een treffer. Een schot van FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk werd gekeerd, terwijl aan de andere kant Danilo maar net over kopte. Eindstand: 2-1.
Scoreverloop:
1' Danilo (0-1)
43' Bart Ramselaar (1-1)
47' Sander van de Streek (2-1)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -