RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom zag de bui al hangen na vroege Twente-goal: 'Ik was bang dat het weer zo'n avond zou worden'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht staat er dit seizoen niet om bekend dat het scherp aan wedstrijden begint. Tegen FC Twente bereikte de club wat dat betreft een dieptepunt. Al na 18 seconden keek het tegen FC Twente tegen een 1-0 achterstand aan. Wat volgde was wel een happy-end, want de ploeg van John van den Brom won met 2-1.

hebben deze week heel veel aandacht gegeven aan de start van een wedstrijd"
John van den Brom

"Ik dacht: het zal toch niet weer zo'n avond worden als de voorgaande weken", blikt de trainer direct na de wedstrijd terug op de vroege tegengoal van Danilo. "We hebben deze week heel veel aandacht gegeven aan de start van een wedstrijd. Ik heb die jongens erbij betrokken met als insteek wat we kunnen veranderen om een slecht begin van de wedstrijd te voorkomen. Dat is niet gelukt", zegt Van den Brom met een gevoel voor understatement.

Dankzij goals van Ramselaar en Van de Streek werd het dit keer niet zo'n avond. FC Utrecht won dankzij doelpunten vlak voor- en vlak na rust met 2-1 en bracht de Tukkers zo hun eerste nederlaag van het seizoen toe.

John van den Brom: 'weer niet gelukt om scherp aan de wedstrijd te beginnen'


"Het elftal heeft het initiatief weer opgepakt, kansen gecreëerd en in de tweede helft eigenlijk gedaan wat Twente in de eerste helft deed, namelijk snel de wedstrijd naar ons toe trekken." Toch had FC Utrecht het geluk niet aan zijn zijde. Zo werd de 3-1 (Bart Ramselaar zijn tweede goal) afgekeurd wegens buitenspel. Millimeterwerk van de VAR waarbij Van den Brom terecht zijn bedenkingen zou mogen hebben. Een waardeoordeel laat hij achterwege, maar vervelend vond de Amersfoorter het wel. "Ja dat was jammer, want als die goal telt voetbal je toch een stuk makkelijker. Het was wel een terechte overwinning, maar ik vond ons de afgelopen weken waarin we niet wonnen toch een stuk beter spelen dan nu."

De sleutel lag in een tactische wissel waarbij Sander van de Streek onder de spits kwam te spelen en Gustafson een linie terug werd geplaatst. "We weten dat alle drie de middenvelders op alle plaatsen in het systeem uit de weg kunnen. Dan is het wel mooi dat Sander beslissend kan wezen. Het gaat er dan niet eens om dat het een goede wissel was. Ik zeg dan tegen die jongens: ga maar lekker rouleren."

Ramselaar betaalt vertrouwen uit
"Bart is een goede speler, daar hoeven we niet moeilijk over te doen", erkent Van den Brom, op de vraag of het vertrouwen in Ramselaar zich nu uitbetaalt. "De manier waarop hij die bal binnen schiet vind ik mooi. De gretigheid droop ervan af."

FC Utrecht maakt zich nu op voor de bekerwedstrijd dinsdag tegen FC Dordrecht. Ook dat moet weer de volle aandacht krijgen meent Van den Brom. "Er zijn altijd weer dingen die beter en anders kunnen en zo blijf je toch bezig."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -