Ramselaar en St.Jago blinken uit: 'Vertrouwen dat dit mijn jaar gaat worden'

© Orange Pictures
UTRECHT - Tommy St. Jago (20) en Bart Ramselaar (24) blonken zaterdagavond uit in het duel tussen FC Utrecht en FC Twente. Beide regiogenoten komen uit de jeugdopleiding van FC Utrecht en zijn blij met het vertrouwen dat ze van hun trainer John van den Brom krijgen.
Toewerken naar 200 duels in eredivisie
Tommy St. Jago
Vrijdag kondigde St.Jago al aan dat hij ervoor ging zorgen dat FC Twente niets te zoeken had in De Galgenwaard. Analist Gert Kruys was in Namen en Rugnummers lovend over de verdediger en vond hem de beste man van het veld. "Ik speelde op zich prima, maar het kan altijd nog beter", zegt de nuchtere St.Jago tegen RTV Utrecht.
Tommy St. Jago was tevreden over eigen spel: 'Maar het kan altijd beter'
Utrechter St. Jago heerste in de Utrechtse defensie. Verslaggever René van den Berg vond dat het wel leek alsof hij zijn 200e wedstrijd in de eredivisie speelde. "Maar het is pas mijn vijfde", reageerde St. Jago lachend. "Maar naar die 200 daar werken we wel naar toe."
Ik voel me goed op deze positie
Bart Ramselaar
FC Utrecht speelde tegen FC Twente niet op zijn best en kwam verre van goed uit de startblokken met een tegentreffer na 18 seconden. "Die 1-0 was wel een tikje", zegt Ramselaar. Trainer Van den Brom noemde het zelfs de slechtste wedstrijd van het seizoen. "Maar we voelden dat er wat te halen viel, ondanks het spel. Dat we die drie punten hebben dat is het belangrijkste van vandaag", zegt St. Jago.

Ramselaar krijgt de voorkeur

"In de tweede helft kwamen we uit de kleedkamer met het gevoel van we gaan hier winnen", zegt Ramselaar. De Amersfoorter had vlak voor rust de 1-1 gemaakt en gaf bij de 2-1 van Van de Streek in de 47e minuut de assist.
Ramselaar krijgt op de linkerflank tot dusver de voorkeur boven Eljero Elia. "Ik denk dat ik die positie op een hele andere manier invul. We zouden ook samen kunnen spelen dus dat is het probleem niet. Ik voel me goed nu op deze positie. Als ik maar lekker kan voetballen."
Vorig seizoen keerde Ramselaar terug bij FC Utrecht. Hij werd echter geen vaste waarde bij FC Utrecht. De Amersfoorter wisselde basisplaatsen af met invalbeurten. Dat is dit seizoen wel anders want hij begon tot nu toe elk duel in de basis. "Ik ben blij met het vertrouwen van de trainer. Vorig seizoen heb ik wat mindere periodes gehad en ook pech met blessures. Ik heb er wel vertrouwen in dat dit echt mijn jaar gaat worden", besluit Ramselaar.
Bart Ramselaar is blij met het vertrouwen van hoofdtrainer John van den Brom

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.