Instellingen

De Randamie wacht op bericht van UFC: 'Als het aan mij ligt vechten we morgen om de wereldtitel'

De Randamie na haar winst begin oktober
De Randamie na haar winst begin oktober © Said El Badaoui
UTRECHT - Germaine de Randamie hoopt binnenkort de ring in te gaan om de wereldtitel terug te veroveren. De Utrechtse UFC-vechtster daagde twee weken geleden de regerend wereldkampioen Amanda Nunes uit voor het WK-gevecht.
Ik doe dit echt omdat ik het zo ontzettend leuk vind
Germaine de Randamie
De UFC richtte in Abu Dahbi een bubbel op zodat de sporters daar met zo min mogelijk kans op besmettingen konden vechten. De Randamie won van Julianna Peña en daar is nog nog steeds, twee weken later, trots op. "We hadden een game-plan en daar hield ik mij aan, dat doet ik normaal niet zo. Het was een hele mooie overwinning', spreekt de Utrechtse in Namen en Rugnummers.
Ik ben nog steeds nummer één van de wereld
Germaine de Randamie
Na bijna een kwartier vechten kwam De Randamie als winnaar uit de strijd tegen de Amerikaanse. "Ik had mijn tegenstandster in de verwurging, ze kon niet meer aftikken en verloor het bewustzijn. Het is een sport en niks persoonlijks. We schudden elkaar de hand en kunnen daarna gewoon met elkaar door één deur."
De Randamie bereidde zich in Nederland voor het op gevecht. De NOCNSF heeft haart sportschool uitgeroepen tot topsortlocatie en dus kon ze zich onder alle omstandigheden goed voorbereiden. "Ik voel me bevoorrecht", zegt Randamie. "Zo zie ik het wel. Heel veel mensen kunnen niet doen wat ze heel graag willen."
Germainde de Randamie wil snel met Nunes het WK-gevecht aan gaan
Ze vertelt dat er alles aan wordt gedaan om de sport schoon te houden van corona. "Ik heb meer coronatesten gehad die ik kan tellen, daarnaast hebben we het team heel klein gehouden. We roeien met de riemen de we hebben."

Wanneer vechten om de WK-titel?

En nu is het dus de vraag wanneer het WK-gevecht tegen Nunes gaat plaatsvinden. De 36-jarige Randamie heeft in ieder geval aan te geven te stoppen als ze dat titelgevecht verliest van Nunes. "Ik heb alles bereikt wat ik had kunnen bereiken. Er is niks meer waar ik nog voor kan vechten. Ik doe dit echt omdat ik het zo ontzettend leuk vind en ik ben nog steeds nummer één van de wereld."
De Utrechtse is in ieder geval klaar om de mat op te gaan. "Als het aan mij ligt mag het morgen gebeuren. Het ligt aan de UFC of ze mij het titelgevecht geven en of Nunes het wil."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.