RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honkbalhart Tijmen Takke verlangt naar Amerika: 'Meerdere clubs met interesse'

1/4
UTRECHT - Als het aan honkballer Tijmen Takke ligt, speelt hij de komende jaren opnieuw in de Verenigde Staten, vertelt hij in een uitgebreid interview met RTV Utrecht. De Utrechter speelde de afgelopen jaren in Nederland bij de regioploegen UVV uit Utrecht en Quick uit Amersfoort en gecombineerd met college-honkbal in Amerika. En daar, in de Verenigde Staen, daar speelt hij het liefst.

Door corona waren er weinig wedstrijden en konden clubs me niet vaak genoeg zien spelen"
Tijmen Takke

Sinds 2018 komt Takke uit voor The Bears uit Phoenix, Arizona. In de zomermaanden keerde hij terug naar Nederland om ook hier in de hoofdklasse actief te zijn.

De afgelopen maanden was hij dicht bij een overgang naar de Philadelphia Phillies, maar overeenstemming werd tot dusver nog niet bereikt. Hoofdoorzaak: corona. "Er was een scout die heel erg enthousiast over me was, die ook echt heel veel voor me geprobeerd heeft. Zelfs toen bleek dat een overgang er niet inzat, heeft hij nog verschillende dingen geprobeerd. Het grootste probleem is dat de competities stillagen en mensen bij die club me niet zelf aan het werken konden zien."

Tijmen Takke vertelt op Radio M Utrecht over de Amerikaanse interesse


 Tijmen Takke, hier nog spelend voor het Utrechtse UVV Tijmen Takke, hier nog spelend voor het Utrechtse UVV | Foto: Jan Kruijdenberg Fotografie

Diezelfde scout is nog altijd belangrijk voor het pas 22-jarige honkbaltalent uit Nederland. "Ik heb besloten nog een jaar college te gaan doen, maar hij wilde me ook naar Mexico of AziŽ brengen. Toen hij hoorde dat ik opnieuw in de USA ga spelen, wilde hij meteen weten wanneer ik er weer zou zijn, zodat we samen kunnen gaan trainen."

Voor Takke is het belangrijk dat hij de komende tijd veel 'in de picture' komt. "Naast the Phillies waren er nog een paar clubs met interesse, zoals the Seattle Mariniers, the Cubs, the Giants en the Cardinals. Jammer genoeg kwam daar niets uit, doordat ze me nauwelijks hebben zien honkballen." Hoe gaat Takke dat dan de komende periode doen, nu de wereld weer midden in de tweede coronagolf lijkt te zitten? "Ik heb een toestemming om als Nederlander in Amerika school te volgen en te mogen honkballen, dus dat lijkt goed te komen."

Daarnaast sprak Takke met Rick van Manen over zijn periode in Nederland, bij UVV en Quick


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -