RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom voor bekerduel tegen Dordrecht: 'We moeten er niet omheen draaien dat we de favoriet zijn'


UTRECHT - Bekervoetbal. Het is voor trainers nog wel eens een reden om andere spelers de kans te geven, zodat ook zij hun wedstrijden spelen, terwijl de vaste waarden even rust krijgen. Dus als een club als FC Utrecht in de eerste ronde tegen de hekkensluiter van de eerste divisie FC Dordrecht speelt, zou het kunnen dat er de nodige mutaties plaatsvinden ten opzichte van de gewonnen wedstrijden tegen FC Twente.

Utrecht-trainer John van den Brom gaat niet mee in die gedachtengang. "Ik ga sowieso niet heel veel veranderen. Zoveel wedstrijden hebben we nog niet gespeeld dus het vasthouden van ritme is belangrijk en het vasthouden van het goede gevoel van zaterdag is ook belangrijk."

Van den Brom: "Ritme vasthouden is belangrijk"


"Je moet wel in ogenschouw nemen dat je drie wedstrijden in relatief korte tijd speelt, en dat je een groep spelers achter je hebt die ook superfit zijn", vervolgt de Amersfoorter. "Dus ik denk wel dat ik wt ga veranderen, maar dat zal niet heel veel zijn."

Geen revanchegevoelens
Vorig jaar bereikte FC Utrecht dankzij een geweldige halve finale tegen Ajax de finale van de beker. Die werd echter als gevolg van de corona-uitbraak nooit gespeeld. Dat voelt bij FC Utrecht nog steeds als een gemiste kans, maar het is voor Van den Brom geen reden om met revanchegevoelens naar de Krommedijk af te reizen.

"Het speelt niet een rol richting de wedstrijd tegen Dordrecht. Het is een nieuwe start om weer succesvol te zijn. We weten met zijn allen wat bekervoetbal doet met de jongens, met de club en ook met mij, om uiteindelijk dat weer te halen wat we vorig jaar hebben gedaan."

Je ziet overal op de wereld underdogs winnen en wij moeten ervoor zorgen dat dat niet gebeurt"
John van den Brom

FC Dordrecht verloor afgelopen weekend met 7-1 van Volendam en staat onderaan in de eerste divisie. Dus is FC Utrecht het aan zijn stand verplicht om de tweede ronde te halen. "We moeten er niet omheen draaien dat we de favoriet zijn, en dat vind ik ook logisch", zegt Van den Brom.

Maar het blijft beker, en FC Utrecht zal niet de eerste club zijn die als favoriet door een 'kleintje' wordt uitgeschakeld. "We weten wat beker inhoudt", zegt Van den Brom. "Vorig jaar was het ook kantje boord bij Eindhoven, dat vergeten we nog wel eens. De charme van de beker is dat het een eenmalige wedstrijd is. Je ziet overal op de wereld underdogs winnen en wij moeten ervoor zorgen dat dat niet gebeurt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -