Michel Vorm beëindigt voetbalcarrière

© Orange Pictures
NIEUWEGEIN - Michel Vorm beëindigt zijn voetbalcarrière. De 37-jarige Nieuwegeiner laat dat op Instagram weten. "Ik heb besloten met pensioen te gaan", schrijft de voormalig doelman van FC Utrecht, die via Swansea City bij Tottenham Hotspur belandde en ook nog vijftien keer in het Nederlands elftal speelde.
Uit het fimpje dat Vorm op Instagram plaatste
Uit het fimpje dat Vorm op Instagram plaatste © Michel Vorm Instagram
"Ik had me dat als klein kind in Nieuwegein nooit voor kunnen stellen", aldus Vorm, die trots zegt te zijn op het feit dat hij erbij was toen Swansea voor het eerst een punt pakte in de Premier League. "Spelen met -en tegen- de beste spelers om me heen gaf me de mogelijkheid me te ontwikkelen en te tekenen bij Spurs. Ik ben dankbaar dat ik voor al deze clubs heb mogen spelen."
Ik ben dankbaar dat ik voor al deze clubs heb mogen spelen
Michel Vorm
Vorm werd met Oranje O21 Europees Kampioen en won met grote Oranje zilver op het WK van 2010. Tijdens dat toernooi kreeg hij van bondscoach Bert van Marwijk toestemming om heen en weer te gaan Nederland voor de geboorte van zijn kind.
Vier jaar later won de Nieuwegeiner met Oranje brons op het WK van 2014. Bondscoach Van Gaal liet de doelman vlak voor het einde van de wedstrijd om de derde plaats invallen, zodat alle selectiespelers op dat WK minuten hadden gemaakt. Dat was Vorms laatste interland.
Michel Vorm belandde via amateurclub JSV uit Nieuwegein in de jeugd van FC Utrecht. Voordat hij daar in het eerste debuteerde werd hij één seizoen uitgeleend aan FC Den Bosch.
2005-2006 FC Den Bosch, 35 duels
2006-2011 FC Utrecht, 190 duels
2011-2014 Swansea City, 127 duels
2014-2020 Tottenham Hotspur, 48 duels
2008-2014 Oranje, 15 interlands

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.