RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: 'Juist nu herinneringen levend houden!'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Het zal wel komen omdat het zo'n onuitwisbare indruk op me heeft gemaakt, maar het lijkt nog maar zo kort geleden dat het Nederlands vrouwen elftal het EK voetbal won. Als ik vrijdag hoor dat de Oranje Leeuwinnen zich hebben geplaatst voor het EK 2022 komen al de herinneringen aan de WEURO 2017 weer naar boven.


Hesje 1141
Ik weet nog precies hoe ik me voelde de dag van de openingswedstrijd. Het geluid van de opgewonden supporters die in de grote ontvangsthal stonden te wachten tot ze naar binnen mochten, de geur van verse soep die in de perskamer hing, het gevoel van de zachte stof van het gloednieuwe gladgestreken UEFA-fotohesje, nummer 1141, alsof het gisteren was allemaal.


Eenmaal op het veld keek ik mijn ogen uit. Achter me al die duizenden joelende fans, links en rechts naast me lange rijen met collega's uit alle hoeken van de wereld met hun telelenzen klaar in de aanslag en voor me die grote groene grasmat waarop het allemaal zou gaan plaatsvinden. Als de speelsters het veld op komen kijk ik minutenlang alleen maar om me heen. Zonder camera. Als een spons zuig ik alles in me op.


Een plank vol foto's
Dan maak ik de ene na de andere foto. Niet alleen die dag, maar ook al die dagen erna. Tot aan de finale aan toe. Wat was het mooi! Honderden, duizenden foto's liggen er nog onaangeroerd op de plank. Het was te veel. Maar ik wilde gewoon alles vastleggen. Hier werden bijzondere herinneringen gemaakt, dat voelde je vanaf de allereerste minuut aan je theewater.

Met een gevoel van heimwee scrollend door al die foto's van toen, denk ik dat dit een goed moment is om er weer eens een van de plank af te halen. Met het oog op de toekomst, moeten we de herinneringen levend houden. Juist nu.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -