Kampong in beroep tegen dubbele straf van KNHB

© Orange Pictures
UTRECHT - Kampong gaat in beroep tegen de dubbele straf die hockeybond KNHB de mannenploeg heeft opgelegd. De Utrechters kregen drie punten in mindering en moeten het (gewonnen) duel tegen Tilburg overspelen, omdat Jip Janssen die wedstrijd speelde terwijl hij een coronatest had laten doen.
Kampong heeft aan de KNHB laten weten dat zij het niet met die straffen eens zijn. Het bestuur heeft officieel aan de competitieleiding gevraagd 'om een herziening van de competitiemaatregel'.
"Dit verzoek wordt nu conform het Huishoudelijk Reglement van de KNHB in behandeling genomen. SV Kampong Hockey en KNHB doen geen mededelingen over deze procedure totdat er een onherroepelijke beslissing is. Op dat moment zal de KNHB deze definitieve beslissing communiceren", meldt de bond.
De coronarel van Kampong en Jip Janssen krijgt zo dus toch nog een staartje. Aanvankelijk leek de ploeg van trainer Roelant Oltmans bij de tuchtcommissie er van af te komen met een geldboete, maar de competitieleiding van de KNHB besloot Kampong toch zwaar te straffen voor het voorval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.