RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SCHC volgt Kampong: geen zaalhockey deze winter

BILTHOVEN/UTRECHT - In navolging van Kampong heeft ook hockeyclub SCHC besloten komende winter geen zaalhockeywedstrijden te spelen. "De maatregelen van de overheid zijn dusdanig dat het onmogelijk is", stelt voorzitter Arthur Bouvy van Stichtsche.

Hockeybond KNHB heeft in een eerder stadium laten weten dat de zaalcompetities bij de senioren 'bevroren' worden. Als deze winter nog wedstrijden gespeeld kunnen worden, en de maatregelen van de overheid dat toelaten, vindt er geen promotie en degradatie plaats.

Eventuele Midwintercompetitie
Verenigingen mogen zelf bepalen of zij jeugd- en seniorenteams inschrijven voor een zaalcompetitie. Een andere optie die de KNHB biedt is de Midwintercompetitie op het veld. Bij genoeg interesse kan de bond een regionale competitie opzetten waardoor in de wintermaanden toch op het veld wedstrijden gespeeld kunnen worden.

SCHC en Kampong hebben dus besloten om geen teams in te schrijven in de zaal. Wel bekijken de clubs uit Bilthoven en Utrecht de mogelijkheid om deel te nemen aan de Midwintercompetitie.

Afhankelijk
Dit alles is wel afhankelijk van de maatregelen van de overheid, laat de KNHB aan RTV Utrecht weten. Momenteel mogen in Nederland, buiten het betaald voetbal en topsporters van NOC*NSF, geen trainingen plaatsvinden of wedstrijden gespeeld worden. Die maatregelen gaan nog door 'tot in december' vertelde het kabinet dinsdag.

SCHC-voorzitter Bouvy, die besmet is met het coronavirus en dus in quarantaine zit, maakte het nieuws aan de leden bekend via een video. Bekijk die hieronder.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -