KNVB stelt bekerloting mogelijk uit, onzekerheid over deelname amateurs

© RTV Utrecht
UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De KNVB gaat de loting voor de tweede ronde van het KNVB Beker-toernooi mogelijk uitstellen, vanwege de onzekerheid over de deelname van amateurploegen. De loting staat voor komende zaterdag gepland.
Dinsdag lieten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens een persmoment weten dat de huidige maatregelen 'tot in december' aan zouden blijven. Dat werd tussen neus en lippen door gezegd en zou betekenen dat de amateursport dus nog ruim een maand stil ligt.

IJsselmeervogels

De voetbalbond had de bekerwedstrijden in de eerste ronde met amateurs, waaronder Sliedrecht-IJsselmeervogels, verplaatst naar 1 en 2 december. In de hoop dat op dat moment amateurs weer mochten trainen en spelen, maar ook dat lijkt dus niet mogelijk.
"We kunnen nog steeds niet veel zeggen over hoe het eruit komt te zien. We wachten de verdere besluitvorming van het kabinet af en gaan dan bepalen wat we doen", zegt competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB tegen het AD.
De loting van zaterdagavond, die zou plaatsvinden in het FOX Sports-programma De Eretribune, is daardoor ook onzeker. "Daar hakken we morgen de knoop over door", aldus Bluyssen.

Zonder amateurclubs verder?

Een van de opties die genoemd wordt is om amateurclubs uit het bekertoernooi te zetten en met alleen BVO's (betaald voetbal organisaties) verder te gaan.
FC Utrecht plaatste zich dinsdagavond al voor de tweede ronde door FC Dordrecht met 4-2 te verslaan. Dat duel kon wel doorgaan omdat beide clubs in het betaald voetbal spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.