Van de Streek kiest voor gevoel en tekent twee jaar bij: 'Goed over nagedacht'

UTRECHT - Sander van de Streek heeft zijn aflopende contract bij FC Utrecht verlengd tot medio 2023. De middenvelder en de club spraken een jaar geleden ook al over een nieuwe verbintenis. Van de Streek dacht er goed over na en is er nu uitgekomen met de club.
Van de Streek over zijn nieuwe verbintenis
Tot nu toe heb ik hier fantastische jaren meegemaakt
Sander van de Streek
In de zomer van 2017 kwam Van de Streek van Cambuur Leeuwarden naar FC Utrecht. Onder de toenmalige trainer Erik ten Hag werd hij eigenlijk moeiteloos een basisspeler. "Toen ik hier kwam had ik niet verwacht dat ik gelijk zou gaan spelen", vertelt Van de Streek. "Tot nu toe heb ik hier fantastische jaren meegemaakt. Ik vind het een hele fijne en warme club. Geweldig om daar onderdeel van te zijn."
Van de Streek tekende donderdag een nieuw contract in De Galgenwaard
Van de Streek tekende donderdag een nieuw contract in De Galgenwaard © FCUtrecht.nl
Een jaar geleden wilde FC Utrecht het contract van de middenvelder al verlengen. De nuchtere Barnevelder ging echter niet over één nacht ijs. "Ik heb er goed over nagedacht. Het heeft uiteindelijk daardoor lang geduurd. Ik vond het een jaar geleden nog te vroeg omdat ik toen nog een contract voor twee jaar had."
Toen we eruit kwamen zat ik nog op de bank dus dat heeft niet meegespeeld
Sander van de Streek

Van de Streek weer van waarde

"De laatste tijd heb ik er veel beter over nagedacht en ik denk dat dit een goed moment is bij te tekenen", zegt Van de Streek. Hoewel de Barnevelder aan het begin van het seizoen nog herstellende was van een schouderblessure speelde hij de in de laatste drie duels de volle 90 minuten en scoorde hij twee keer. "We zijn er al een tijdje uit hoor", reageert hij daarop.
Inmiddels heeft Van de Streek, die bezig is aan zijn vierde seizoen in de Domstad, 115 officiële wedstrijden gespeeld voor FC Utrecht. Daarin scoorde hij 29 keer en was hij goed voor 13 assists.
Zo'n bekerfinale wil ik nog een keer halen
Sander van de Streek
"Toen we eruit kwamen zat ik nog op de bank dus dat heeft niet meegespeeld. Ik weet dat ik vanuit mijn eigen kracht weer bij de eerste elf kom." En dus is Van de Streek nog tot de zomer van 2023 in het shirt van FC Utrecht te zien. "Dan ben ik 30", blikt hij vooruit. "Dat is ook een mooie leeftijd om nog iets te kunnen of te gaan doen", doelt hij op een nieuwe stap in loopbaan.
Maar eerst zich dus nog laten zien in De Galgenwaard. "Zo'n bekerfinale wil ik nog een keer halen, dat zou fantastisch zijn en dat is een doel. Net als de play-offs winnen en de groepsfase van de Europa League halen. Ik hoop dat ik daar de komende jaren aan kan bijdragen."
Van de Streek in één van zijn eerste wedstrijden voor FC Utrecht
Van de Streek in één van zijn eerste wedstrijden voor FC Utrecht © FCUPhoto

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.