RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Emanuelson tekent contract en is geen amateur meer: 'Daar zijn wel grappen over gemaakt'


UTRECHT - Urby Emanuelson en FC Utrecht kwamen deze week een nieuwe verbintenis overeen. De middenvelder is hierdoor van de amateurstatus af en kan nu in alle 'rust' op meerdere vlakken van waarde zijn voor de club uit de Domstad.

Urby Emanuelson: 'Voetballen is wat ik het liefste doe'


In de zomer van 2017 streek Emanuelson bij FC Utrecht neer. Eén van de eerste duels die hij speelde voor FC Utrecht was in de voorronde van de Europa League tegen het Russische Zenit. Daar heeft hij nog steeds goede herinneringen aan. "Dat was één van de mooiste wedstrijden die ik in de vier jaar dat ik hier ben heb gespeeld", zegt Emanuelson tegen RTV Utrecht.

Totdat ik hier ben ga ik alles doen voor deze club"
Urby Emanuelson

In die tijd tekende Emanuelson een contract voor één seizoen. Maar ieder jaar weer werd er weer een seizoen aan vast geplakt. De 17-voudig international is op dit moment bezig aan zijn vierde seizoen in De Galgenwaard. "De bedoeling van mij was toen al om hier af te sluiten, al weet je het natuurlijk nooit in het voetbal. Ik ben harstikke blij dat ik hier ben en dat ik mijn contract heb kunnen verlengen."

Iemand waarmee ik veel mee bezig ben is Daniel Arzani"
Urby Emanuelson

Meerdere rollen
"Ik ben volwaardig lid van het eerst elftal maar daarnaast zal ik andere dingen doen waar ik denk dat de club beter van wordt." Emanuelson gaat onder andere talenten begeleiden. Zowel talenten uit de hoofdmacht als talenten die actief zijn in de academie. "Iemand waarmee ik veel mee bezig ben is Daniel (Arzani, red). Ik zie in hem heel veel potentie. Ik probeer hem wijs te maken van de dingen die hij moet doen om nog beter te worden."

Arzani werd al vroeg gezien als groottalent maar kende door blessures tegenslagen. Hij wordt tot het einde van het huidige seizoen gehuurd door FC Utrecht van Manchester City. Emanuelson hoopt dat Arzani bij FC Utrecht zijn carrière nieuw leven in kan blazen. "Ik vraag hem dan hoe ik hem kan triggeren, hoe kan ik ervoor zorgen dat als je er in komt je voor de volle 100 procent gaat.", vertelt Emanuelson. "Dat soort gesprekken heb ik dan met hem. Dat had ik als jong jochie ook nodig."

Geen amateur meer
Inmiddels is Emanuelson 34 jaar oud en heeft dus hij een nieuw contract binnen. "Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is", zegt de middenvelder. Tot op heden kwam hij dit seizoen in actie voor FC Utrecht op amateurbasis. "Daar werden heel veel grappen over gemaakt in de kleedkamer", zegt hij lachend.

"Voetballen is wat ik het liefste doe. De trainingen, de wedstrijden en hopen dat ik nog speelminuten kan maken. Dat maakt mij blij. Totdat ik hier ben ga ik alles doen voor deze club."

 Urby Emanuelson Urby Emanuelson | Foto: fcutrecht.nl


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -