RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Haar in selectie EK veldrijden

WOUDENBERG - Lars van der Haar komt volgende week aan de start tijdens het EK veldrijden. De Woudenberger maakt deel uit van een vijfkoppige oranjeselectie. Mathieu van der Poel ontbreekt. Zijn broer David doet wel mee, net als Corné van Kessel, Maik van der Heijden en Stan Godrie.

Bij de mannen gelden de Nederlanders niet als favoriet, maar bij de vrouwen heeft Nederland heel wat kanshebbers. Bondscoach Gerben de Knegt selecteerde titelverdedigster Yara Kastelijn, wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en Sophie de Boer.

"Ik denk dat we bij de elite-vrouwen, de beloften-vrouwen en de beloften-mannen voor de titel kunnen meedoen", zegt bondscoach Gerben de Knegt. "Bij de elite-mannen hoop ik op een podiumplaats."
Mathieu van der Poel veroverde de afgelopen drie jaar de Europese titel. In 2015, toen het EK voor het eerst werd gereden, won Lars van der Haar het goud.
Het EK wordt gereden op het terrein van het Autotron in Rosmalen. Op enkele VIP's na is er geen publiek welkom. Volgende week zaterdag (7 november) strijden de elite-vrouwen en de beloften-mannen voor de Europese titels, een dag later komen de elite-mannen en de beloften-vrouwen in actie.

Bij de vrouwen O23, die ook op zaterdag rijden, komt de Amersfoortse Puck Pieterse aan de start. Maartensdijker Kyle Agterberg start zondag bij de mannen O23.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -