Vooruitblik Heracles - FC Utrecht: Nijhuis weer onder de lat, Kerk twijfelgeval

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Thijmen Nijhuis krijgt zondag opnieuw de voorkeur boven Maarten Paes als eerste doelman bij FC Utrecht, in de uitwedstrijd tegen Heracles. Ondanks de twee fouten in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht, die beide leidden tot een tegentreffer, blijft trainer John van den Brom kiezen voor Nijhuis. "Uiteindelijk maak je een keus en ga je niet na één wedstrijd alles op zijn kop gooien. Hij heeft het daarvoor ook goed gedaan."
Van den Brom heeft voor de wedstrijd in Almelo veel keus. Adrián Dalmau en Mimoun Mahi keerden deze week terug op het trainingsveld. Vrijdag ontbrak naast Emil Bergström en Otmane Boussaïd wel Gyrano Kerk op de training. De topscorer werd tegen FC Dordrecht vroegtijdig naar de kant gehaald. "Je moet met sommige jongens iets voorzichtiger zijn in een training als deze." Of Kerk kan spelen is nog niet duidelijk. "Dat bekijken we later."
Van den Brom kiest weer voor Nijhuis: 'Niet na een wedstrijd alles op zijn kop gooien'
De strijd om de spitspositie lijkt te gaan tussen Sander van de Streek, die tegen FC Dordrecht speelde, en Moussa Sylla, die de twee duels daarvoor in de basis startten. Afgaande op de woorden van Van den Brom lijken Mahi en Dalmau nog niet toe aan een basisplaats. "Adrián heeft pas één of twee trainingen in de groep gedaan, dus daar moet je voorzichtig mee zijn. Mimoun is er iets korter uit geweest, op dit soort trainingen kun je zien hoe ver hij is."
Wij moeten in staat zijn daar te winnen
Django Warmerdam
"We moeten goed aan de wedstrijd beginnen, we komen te vaak met 1-0 achter", zegt linksachter Django Warmerdam. "We moeten niet pas wakker schrikken als we 1-0 achterstaan." In dat opzicht is het voor FC Utrecht niet gunstig dat de wedstrijd in Almelo al om kwart over 12 begint.
Django Warmerdam: 'Op tijd wakker zijn'
"Ze willen altijd blijven voetballen en hebben veel snelheid voorop. Ze zijn ook goed in de counter," benoemt Warmerdam de sterke punten van de tegenstander van zondag. "Maar wij moeten in staat zijn daar te winnen. Daar gaan we wel van uit."

Ongeslagen

FC Utrecht is na vijf duels in de eredivisie nog altijd ongeslagen. De ploeg van John van den Brom won twee keer en speelde drie keer gelijk. Bovendien kregen alleen Ajax en Vitesse minder tegentreffers. In het seizoen 1984/1985 bleef FC Utrecht de eerste zes wedstrijden ongeslagen. In het zevende competitieduel, tegen MVV, kwam er een einde aan die reeks. Adri van Staveren tekende namens de Limburgers voor de enige treffer van de wedstrijd, in de Galgenwaard.
In Almelo heeft FC Utrecht al vijf seizoenen niet verloren. Vorig seizoen werd het 3-1 voor FC Utrecht, dankzij twee treffers van Bart Ramselaar en een van Gyrano Kerk. Twee seizoenen geleden boekte FC Utrecht de grootste uitzege ooit in Almelo. Het werd toen 1-5. Sander van de Streek, Willem Janssen, Simon Gustafson, Riechedly Bazoer en Gyrano Kerk scoorden voor Utrecht. Namens Heracles was Adrián Dalmau trefzeker.
Gezien de statistieken lijkt John van den Brom er goed aan te doen Eljero Elia op te stellen. De aanvaller scoorde in elf duels die hij tegen de Tukkers speelde zes doelpunten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.