RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dit seizoen geen volleybalbeker

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse volleybalbond Nevobo heeft alle bekercompetities voor dit seizoen geschrapt. De bond hoopt dat de reguliere competities wel uitgespeeld kunnen worden. Om daar zoveel mogelijk ruimte voor te maken op de kalender, heeft de Nevobo de nationale en regionale bekercompetities stopgezet. Het Europese ticket dat normaal gesproken in het nationale bekertoernooi op het spel staat, wordt nu vergeven via de reguliere competitie.


Vrijwel alle sportcompetities in Nederland liggen nu al ruim twee weken stil als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen. Alleen het betaald voetbal in de eredivisie, eerste divisie en de eredivisie voor vrouwen gaat vooralsnog door.


De maatregelen gelden in eerste instantie tot half november, maar het kabinet liet deze week al doorschemeren dat ze waarschijnlijk tot in december worden doorgetrokken. Komende week komt daar duidelijkheid over. De volleybalbond besloot daar niet op te wachten en nu alvast ruimte te maken op de kalender. "Er bestaat zelfs een gerede kans dat er dit kalenderjaar geen wedstrijden meer gespeeld kunnen worden."
De toernooien om de Nederlandse volleybalbeker worden sinds 1973 gespeeld. Bij de mannen werd de cup twee keer gewonnen door een club uit de provincie Utrecht. In 2001 door het Nieuwegeinse Vrevok, in 2018 door Taurus uit Houten.
Bij de vrouwen ging de beker nog nooit naar onze provincie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -