RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Michael Mols ziet FC Utrechtspitsen te weinig scoren: "Het valt of staat met vertrouwen"

1/5
PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht heeft dit seizoen moeite met het maken van doelpunten. Beoogd topscorer Adrin Dalmau heeft dit seizoen door een blessure nog niet gespeeld, en zijn vervangers Mimoun Mahi en Moussa Sylla hebben de nodige kansen gemist en staan samen om n doelpunt. Ook andere spelers missen teveel kansen.

Michael Mols scoorde in 108 eredivisieduels 50 doelpunten voor FC Utrecht. Hij denkt dat het een kwestie is van vertrouwen. "Als je als spits zijnde meteen scoort als je bij een nieuwe club komt, is de ban meteen gebroken. En dat scheelt", zegt Mols in Een Berg Sport. "Ik maakte er twee in mijn eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard."

Analist Gert Kruys vindt we geduld moeten hebben met Dalmau en Mahi. "Dalmau is geblesseerd, en Mahi rendeert het best in een tweespitsensysteem." Kruys verwacht dan ook veel van Dalmau, als de Spanjaard eenmaal fit is. "Als je bij Utrecht in de spits speelt moet je om kunnen gaan met de druk. Dat kan Dalmau, die heeft schijt aan alles."

"Als je in je eerste wedstrijd meteen scoort, dan scheelt dat heel veel"


Het FC Utrechtpubliek kan heel kritisch zijn. Als speler moet je daar tegen kunnen, weet Mols. "Het heeft met doelpunten te maken, maar ook met je manier van spelen. Ik was een teamspeler. Als je balletjeswachter bent en je scoort, is het prima. Maar als je niet scoort krijg je niet de waardering van het prubliek."

De afwezigheid van publiek in deze coronatijd zou voor Mols dan ook een ramp zijn. "Het is mooi als mensen je spel waarderen. Als ik nu zonder publiek zou moeten spelen, dat zou helemaal niks zijn voor mij." Toch kan spelen zonder fans een spits ook helpen, denkt Mols. "Als je niet scoort en je speelt zonder publiek, kan dat ook een voordeel zijn, want je wordt niet uitgefloten."

"Als je zonder publiek speelt, word je ook niet uitgefloten"


Gert Kruys denkt dat het aanstellen van een spitsentrainer zou kunnen helpen. FC Utrecht werkte vrij recent nog met Hans van de Haar en Marinus Dijkhuizen. "En ik heb zelf gewerkt met Harrie van der Laan en bij DHSC nu met Rick Testalamuta. Maar deze hoofdtrainer maakt er geen gebruik van." Mols, tegenwoordig jeugdtrainer bij FC Utrecht, is duidelijk als hem wordt gevraagd of hij een dergelijke functie ambieert: "Nee."

Hans van de Haar
Oud-spits Hans van de Haar denkt dat het ook aan de trainingen ligt. Dat zegt de Amersfoorter, tegenwoordig trainer van tweede divisionist TEC, aan de Tap bij Ap. "Als ik een beetje de trainingen kijk, voor zover ik het kan volgen, zie ik dat er weinig aandacht wordt besteed aan hoe je daadwerkelijk kunt trappen en koppen. Van alles wat je duizend keer doet word je veel beter."

Hans van de Haar: "Er wordt niet goed op getraind"


Van de Haar vindt ook dat FC Utrecht spitsen te snel haalt. "Ik vind dat een spits meer ervaring moet hebben voordat hij naar FC Utrecht komt." Daarnaast moeten trainers volgens Van de Haar meer geduld hebben. "Als je na drie wedstrijden zonder doelpunten uit de basis wordt gehaald, is dat niet goed."

Over het aantrekken van Mimoun Mahi als extra spits is hij ook duidelijk. "Ik vind Mahi een goede voetballer, maar qua scoren is hij geen geweldenaar. Dan ga ik even terug naar Igor Gluscevic. Die mocht misschien niet meedoen met de rondo, maar hij schoot er wel 20 in."

De Ode van Korneel, na twee overwinningen op rij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -