Van de Zandschulp moet zich afmelden voor halve finale: 'Heel zuur'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zich af moeten melden voor de halve finale van de challenger in Hamburg. De titelverdediger uit Veenendaal testte vrijdag positief op het coronavirus, vandaag werd hij nogmaals getest maar toen was het resultaat negatief.
Ik kon het me al niet voorstellen dat ik het had
Botic van de Zandschulp
Na de negatieve test kon de afzegging van Van de Zandschulp niet meer worden teruggedraaid. "Dit is de eerste keer dat ik het zo meemaak. Ik zat in een goeie streak, dus dit is heel zuur", spreekt Van d Zandschulp in Namen en Rugnummers. De Japanner Taro Daniel stoomt nu automatisch door naar de finale.
Botic van de Zandschulp blikte in Namen en Rugnummers terug op de bizarre dagen die hij meemaakte
"Maandag testte ik nog negatief, donderdag werd ik positief getest en daar kreeg ik gisteren de uitslag van", aldus Van de Zandschulp die na de positieve uitslag in Nederland nog een test liet uitvoeren. "Ik kon het me niet voorstellen dat ik het had, ik had ook geen symptomen. Ik wilde het ook weten voor mijn omstanders en nu blijkt dus dat ik het niet heb."
Van de Zandschulp bereikte de halve finale door in de kwartfinale in twee sets af te rekenen met Cerdrik-Marcel Stebe, die in Hamburg een thuiswedstrijd speelde. De setstanden waren 6-3 en 6-3.
Vorig weekend bereikte Van de Zandschulp bij de Challenger in Ismaning, eveneens in Duitsland, de finale maar ging toen onderuit tegen de Zwitser Marc-Andrea Huesler.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.