RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schaatser Wesly Dijs voor het eerst op podium NK Afstanden: 'Kon haast niet beter'

1/3
SOEST - Schaatser Wesly Dijs heeft voor het eerst een medaille gepakt op het NK Afstanden. In Thialf kwam de Soester op de 1.500 meter tot 1.45,30, wat goed was voor de derde tijd.

Wesly Dijs was blij met zijn prestatie op het NK


De tijd die Dijs op de borden zetten in het lege stadion in Heerenveen was ook nog eens een persoonlijk record. Hij was precies een seconde langzamer dan Nederlands kampioen Thomas Krol (1.44,30). Het zilver ging in een tijd van 1.45,00 naar Patrick Roest.

Ik heb dat los kunnen laten en gewoon vol voor het podium kunnen gaan"
Wesly Dijs

"Een derde plaats en een PR, voor mijn doen kon het haast niet beter", spreekt Dijs tegen RTV Utrecht. "De technische dingen vandaag liepen heel lekker. Ik kon goed door bewegen, dat ging echt vloeiend. Dan hou je je snelheid beter vast."

 Wesly Dijs na zijn PR Wesly Dijs na zijn PR | Foto: RTV Utrecht

Met een derde plek op het NK had Dijs zich normaal gesproken geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden. Door de coronacrisis gaan die dit seizoen niet door. "Dat is wel zuur. Ik wist van tevoren dat er geen wereldbekers zouden zijn, dus ik heb dat wel los kunnen laten en gewoon voor het podium kunnen gaan."

Zondag komt Dijs tijdens het NK Afstanden ook nog in actie op de 1.000 meter. "Dat is gewoon vol ervoor gaan, zo'n 1500 meter moet je nog net iets meer indelen."

Ook PR voor Scheperkamp
De talentvolle Merijn Scheperkamp van schaatsvereniging Zeist eindigde als elfde. Zijn tijd van 1.48,28 was wel goed voor een persoonlijk record, al was hij na afloop niet helemaal tevreden met zijn race. Teun de Wit (schaatsvereniging Zeist) werd met 1.51,21 zeventiende en laatste.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -