RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Merijn Scheperkamp rijdt twee PR's in Thialf: 'Maar ging niet zoals ik wilde'

1/2
ZEIST - Schaatser Merijn Scheperkamp is kritisch op zijn prestaties op het NK Afstanden. Het 20-jarige talent van schaatsvereniging Zeist reed vrijdag op de 500 meter en zaterdag op de 1.500 meter weliswaar twee persoonlijke records. "Het ging vandaag niet zo goed", zegt Scheperkamp.

Merijn Scheperkamp: "Ik ben nog jong, dus ik wil elk jaar verbeteren"


"Het niet zoals ik wilde", vertelt hij over de 1.500 meter, waarop hij met 1.48,28 uiteindelijk elfde werd. "Gisteren op de 500 meter ging het wel goed. Uiteindelijk ben ik zevende geworden. Nu gaat het dan wat minder, maar dat is ook schaatsen."

Scheperkamp weet dat hij nog groeipotentie heeft. "Ik ben nog jong, dus ik wil elk jaar verbeteren. Dat doe ik nu ook wel, maar dan met een kleine marge. Ik hoopte in de 1.47 te rijden, maar dat is niet gelukt", geeft hij aan. "Ik moet nog met mijn coach praten wat er mis ging, maar fysiek ben ik goed. Het zal wel iets technisch zijn."

Iedereen is heel hongerig naar de wedstrijd. Dan moet je het laten zien in dit soort wedstrijden"
Merijn Scheperkamp

Het Thialf-stadion in Heerenveen is door de omstandigheden wel leeg. "Vorig jaar zaten er heel veel mensen, dat mis ik wel. Je wordt door het publiek opgezweept, dus dat is jammer", zegt Scheperkamp. Toch worden goede tijden gereden. "Iedereen is heel hongerig naar de wedstrijd. Dan moet je het laten zien in dit soort wedstrijden."

Zondag komt de schaatser van de Zeister vereniging ook nog uit op de 1.000 meter. "Het is best een vol weekend", lacht hij. "Voor een nieuw PR ga ik zeker."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -