RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Puck Pieterse achtste in de Koppenbergcross: 'Wil vorm doortrekken naar EK'

1/2
AMERSFOORT - Veldrijdster Puck Pieterse is zaterdag achtste geworden in de Koppenbergcross. De 18-jarige Amersfoortse is eigenlijk belofte, maar deed in de Belgische cross mee tussen de elite-vrouwen.

Puck Pieterse blij met vorm: "Het EK is een snelle omloop waar je constant power moet zetten, dus ik ben wel benieuwd"


De winst op de Koppenberg in Oudenaarde ging naar Annemarie Worst. Met Lucinda Brand en Yara Kastelijn op de tweede en de derde plaats was het podium volledig Nederlands.

Pieterse kwam op bijna twee minuten van winnares Worst over de finish, kort achter wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Het was voor de Amersfoortse wel haar eerste top-10-notering van het seizoen. Vorige week werd Pieterse nog dertiende in Ruddervoorde.

Ik probeer nu mijn vorm van het EK en WK mountainbike mee te nemen naar deze crossen"
Puck Pieterse

"Ik had er heel veel zin in van tevoren. Ik voelde mij de hele week fit en dus is het fijn dat het in de wedstrijd zo goed ging. Ik ben nu op dit moment wel tevreden. Ik probeer nu mijn vorm van het EK en WK mountainbike mee te nemen naar deze crossen. Volgende week staat het EK veldrijden op de planning, dus ik probeer het zo vol te houden", geeft Pieterse aan.

"Ze hebben hier strenge regelingen, met temperatuurcheck en renners moeten een negatieve coronatest laten zien. Ze doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen", aldus Pieterse over de manier waarop de veldritten georganiseerd worden in België.

Volgende week wacht het EK veldrijden bij de beloften in Rosmalen voor Pieterse. "Het is een heel ander parcours daar. Klimmen, zoals op de Koppenberg, kan ik als mountainbikester wel. Het EK is een snelle omloop waar je constant power moet zetten, dus ik ben wel benieuwd. Ik hoop dat een medaille erin zit. Het kan op een goede dag, maar het gaat wel lastig worden", zegt ze.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -