RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vloet floreert in Utrechtse chaos; Gustafson pareert kritiek: 'Adam en ik willen allebei verdedigen'

1/4
UTRECHT - Heracles Almelo-middenvelder Rai Vloet speelde zondag tegen FC Utrecht (4-1) misschien wel de beste wedstrijd van zijn leven. De 25-jarige Vloet legde de Domstedelingen met drie goals eigenhandig op de pijnbank . Na afloop van de nederlaag ging FC Utrecht-aanvoerder Simon Gustafson in op de vraag hoe het kon dat de uitblinker van de tegenstander geen strobreed in de weg werd gelegd.

Deze discussie moet zich niet richten op individuen"
Simon Gustafson

De Zweed kon zich voorstellen dat het er vanaf de zijkant soms futloos uitzag, erkende hij in gesprek met RTV Utrecht. "We waren overal te laat. Het is een basisding in het voetbal: je moet energie brengen. Zoals ik al zei: het is moeilijk om kort na afloop een goede analyse te geven."

De inrichting van het middenveld
Dat laatste - het geven van een goede analyse - probeerde Gustafson vervolgens toch. Met name het vraagstuk of het middenveld met Gustafson en Adam Maher - beide van nature spelmakers - en Sander van de Streek doemt de laatste tijd weer steeds vaker op, omdat John van den Brom geen ouderwetse balafpakker opstelt. "Slimme voetballers zijn verdedigend en aanvallend goed. Adam en ik willen allebei ook defensieve arbeid verrichten, maar vind dat de discussie zich niet moet richten op individuen."

Simon Gustafson zoomde afloop van de nederlaag in op de samenwerking op het middenveld


Want het verdedigen van Vloet was geen specifieke taak van Gustafson, Maher of Van de Streek. "Wij spelen geen man-op-man dekking, iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid. Als team willen we graag hoog druk zetten, de bal snel afpakken, maar als de ruimtes te groot worden, kan dan niet. Alles heeft daarin met elkaar te maken, ook het aansluiten van de achterhoede bijvoorbeeld. Het is de verantwoordelijkheid van het team."

 Rai Vloet scoorde drie van de vier goals namens Heracles Almelo tegen FC Utrecht Rai Vloet scoorde drie van de vier goals namens Heracles Almelo tegen FC Utrecht | Foto: Orange Pictures

Willem Janssen, normaliter aanvoerder in plaats van Gustafson, vond net als Gustafson dat de heldenrol van Vloet vooral een gevolg van de collectieve wanprestatie was die FC Utrecht leverde. "Het is niet iets dat je kunt afschuiven op de drie middenvelders. Wij geven te veel ruimte weg, dan is het makkelijk voetballen voor een tegenstander en kan zo'n jongen helaas uitblinken."

Willem Janssen sprak na afloop van de nederlaag met Rene van den Berg


Snel de wonden likken; Ajax wacht
FC Utrecht zal de wonden snel moeten likken, want komend weekend wacht het duel met Ajax, dat zaterdag met 5-2 won van Fortuna Sittard. FC Utrecht ontvangt de koploper en rivaal als nummer 8 van de eredivisie en dat valt tegen gezien de hoge verwachtingen (het aanvallen van de top 3) voorafgaand aan dit seizoen.
"Het is niet iets dat je kunt afschuiven op de drie middenvelders. Wij geven te veel ruimte weg, dan is het makkelijk voetballen voor een tegenstander."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -