RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dijs kijkt met goed gevoel terug op NK: 'Ik kom steeds dichterbij'

1/4
SOEST - Met n podiumplek en een PR kan Wesly Dijs terugkijken op een succesvol NK schaatsen. De Soester ziet zichzelf in het nog prille schaatsseizoen steeds beter in vorm komen.

Wesly Dijs is blij met zijn vorm op het afgelopen NK


"Het is voor mij een heel geslaagd NK afstanden", spreekt Dijs tegen RTV Utrecht. Op de 1500m werd Dijs zaterdag derde, zondag bij de 1000m zette hij de vijfde tijd neer. "Het geeft vertrouwen dat ik op die 1000 meter ook steeds dichterbij kom."

Ik ga keihard doortrainen"
Wesly Dijs

"Ik kon vandaag heel goed doorschaatsen. Die laatste ronde had ik nog nooit zo snel gereden als vandaag", blikt Dijs terug op zijn 1000 meter. "Het viel hier allemaal op zijn plek dus dan kan je heel hard schaatsen."

Zijn coach Gerard van Velde vindt ook dat Dijs tevreden mag zijn. "Ik heb hem al een aantal jaar en ieder jaar verbetert hij zich een klein beetje. En dit jaar heeft hij zich een hoop verbeterd", aldus Van Velde. "Je merkt ook dat zowel qua fysiek als techniek stappen zet, dat resulteert in zulke mooie tijden."

De toekomst
Over drie weken staat het NK sprint op het programma voor Dijs. "Ik ga keihard doortrainen. Ik heb nog winst op de opening te halen, daar ga ik zeker aan werken." Bij het NK rijden de schaatsers 2 x de 1000 m en 2 x de 500 m. Laatstgenoemde afstand is geen specialiteit van Dijs. "Die heb ik dit seizoen nog niet gereden. Ik weet dus ook nog niet wat ik daarvan kan verwachten, maar we gaan er alles aan doen om die ook zo hard mogelijk te rijden."

Hij kan zeker de Olympische spelen halen"
Gerard van Velde

Coach Gerard van Velde is blij met vooruitgang van Dijs


Over iets meer van een jaar beginnen de Olympische spelen van 2022 in Peking. "Daar droomt iedereen van, ik ook", spreekt Soester Dijs. "Wil ik daar komen dan moet alles net iets sneller." Zijn coach Van de Velde heeft er vertrouwen in. "Dat kan hij zeker halen. Hij moet doorleren, doorgroeien en nog beter worden. Hij komt nu bij de grote jongens aan", zegt Van Velde over de 25-jarige Dijs.

"Hij heeft gigantisch veel potentie. Zijn startsnelheid krijgt hij ook steeds meer onder controle", zegt Van Velde. Over de druk die erbij komt kijken maakt de coach zich geen zorgen. "Er is altijd spanning. Dat is ook het mooie van de sport. Hij kan daar goed mee omgaan."

 Wesly Dijs krijgt een high five van zijn coach Gerard van de Velde Wesly Dijs krijgt een high five van zijn coach Gerard van de Velde | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -