Voorstel KNVB: gedragstraining voor jeugdteam PVCV na racistisch incident met DHSC

Wesley Sneijder, verbonden aan DHSC, was woedend.
Wesley Sneijder, verbonden aan DHSC, was woedend. © ANP / @sneijder10official
VLEUTEN/ZEIST - Met een heel voetbalteam een gedragstraining volgen of een boete van 500 euro betalen: die keuze geeft de KVNB aan de Vleutense amateurvoetbalclub PVCV na een racistisch incident. Het voorstel maakt deel uit van een schikkingsvoorstel van de bond.
In september bleek dat een team van PVCV een racistisch bericht op Instagram had gezet. Vlak voor een wedstrijd van het JO17-2 team tegen DHSC in Ondiep werd het logo van de Utrechtse club vervangen door een Marokkaanse vlag. Daarbij werd gesproken over 'de eerste interland tegen DHSC.' Ook werd geïnsinueerd dat er veel werd gestolen bij de Utrechtse club.
De KNVB kondigde meteen aan dat de aanklager het voorval zou onderzoeken. Die komt nu met een schikkingsvoorstel dat bestaat uit een boete van 500 euro en het voorwaardelijk uit de competitie nemen van het JO17-2 team tijdens het seizoen '20-'21.
Ter vervanging van de onvoorwaardelijke boete is er ook een 'alternatieve interventie' mogelijk, aldus de KNVB. "Rekening houdend met de situatie en een effectieve aanpak van discriminatie in het algemeen, biedt de aanklager aan om de geldboete van 500 euro geheel voorwaardelijk op te leggen indien het hele JO17-2 team inclusief trainers en teamleiders deelneemt aan een Halt-gedragstraining Teaminterventie." En die training moet ook succesvol worden afgerond, aldus de KNVB, te bepalen door Halt zelf.
PVCV moet uiterlijk aanstaande vrijdag laten weten waarvoor de club kiest. Anders zal het incident worden behandeld door de tuchtcommissie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.