Van den Brom vertrekt bij FC Utrecht

John van den Brom
John van den Brom © fcutrecht.nl
UTRECHT - John van den Brom verlaat FC Utrecht. Met Racing Genk is een akkoord bereikt over een afkoopsom voor de 54-jarige trainer. Van den Brom, die in Utrecht nog een contract heeft tot en met 2022, moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de club die in 2019 de landstitel in België veroverde.
"Dat de wegen van John van den Brom en FC Utrecht scheiden werd vanochtend duidelijk", zegt onze FC Utrecht-watcher René van den Berg. "De Belgen toonden interesse en het feit dat Utrecht ging praten, zegt al genoeg: men wil af van John van den Brom."
Van den Brom volgde vorig jaar zomer Dick Advocaat op bij FC Utrecht. De Amersfoorter kreeg in de aanloop van dit seizoen de opdracht de aanval op de Nederlandse topclubs in te zetten. FC Utrecht staat op dit moment achtste in de eredivisie. Vorig seizoen bereikte Van den Brom de bekerfinale met de club. In de door corona stopgezette eredivisie werd de FC zesde onder zijn leiding.
De onrust rond Van den Brom komt voor de club op een slecht moment. FC Utrecht is in voorbereiding op de thuiswedstrijd zondag tegen Ajax en heeft wat goed te maken voor de zware nederlaag van afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1).
Van den Brom leidde eerder in België Anderlecht naar de landstitel en werkte als trainer ook bij AZ, Vitesse en ADO Den Haag. Racing Genk heeft ervaring met Nederlandse trainers. De club stelde eerder Albert Stuivenberg, Mario Been, Sef Vergoossen en Johan Boskamp aan. De Belgische club is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Jess Thorup, die eerder deze week besloot op te stappen om aan de slag te gaan bij FC Kopenhagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.