Instellingen

René Hake: 'Natuurlijk heb ik de ambitie om hoofdtrainer te worden'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - René Hake maakt zich op voor zijn debuut als hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij vervangt komende zondag tegen Ajax John van den Brom, die naar Racing Genk vertrekt. Wat de Drent betreft blijft het niet bij die wedstrijd van zondag. "Maar dat is niet aan mij. Het ligt bij de leiding van de club om daar een keuze in te maken. Maar natuurlijk heb ik die ambitie. Er spreekt vertrouwen uit dat ze mij hebben gevraagd en ik ga er van uit dat het niet voor één wedstrijd is."
Er was de laatste weken, en zeker na de afstraffing van zondag door Heracles, veel discussie over de keuzes van Van den Brom. Zo zouden Maher en Gustafson niet samen op het middenveld kunnen spelen en had de Amersfoorter na de blunders van Thijmen Nijhuis tegen FC Dordrecht gewoon weer voor Maarten Paes als keeper moeten kiezen.
Ik ga wijzigen wat ik denk dat nodig is om die wedstrijd te kunnen winnen
René Hake
Of Hake zondag tegen Ajax andere keuzes gaat maken, daar laat hij zich niet over uit. "Ik ben een ander persoon, ik ben een ander type trainer, dus heb je je eigen gedachten. Maar het is ook belangrijk hoe de rest van de staf daarnaar kijkt. Ik ga wijzigen wat ik denk dat nodig is om die wedstrijd te kunnen winnen."
'Er spreekt vertrouwen uit dat ze mij hebben gevraagd'
Op de vraag of Dalmau en Mahi tegen Ajax kunnen spelen, bleef Hake het antwoord schuldig. "Daar moet ik nog een antwoord op krijgen. Ze hebben een aantal dagen meegetraind dus dat ziet er goed uit. Maar of zij al zullen aansluiten, dat moeten we nog zien."

FC Utrecht - Ajax

Hake sprak de ploeg voor de vrijdagtraining een paar minuten toe en is daarna gaan trainen. "Er was niet heel veel tijd om uitgebreid met elkaar te gaan kletsen, want volgens mij hebben we zondag een belangrijke wedstrijd."
In Een Berg Sport waagden Ap, Korneel en Gert Kruys zich zoals gewoonlijk weer aan een voorspelling voor zondag. En zoals gewoonlijk zijn de heren buitengewoon optimistisch.
Dat optimisme is niet geheel onterecht. Want van de clubs uit de traditionele top 3, presteert FC Utrecht doorgaans het best tegen Ajax.
FC Utrecht (en voor 1970 DOS) speelde sinds de invoering van het betaalde voetbal 63 keer in de Galgenwaard tegen Ajax. Achttien keer werd gewonnen, 23 keer verloren. Ter vergelijking: de score tegen Feyenoord is 17-29, tegen PSV 14-29, allemaal in 63 duels.
De meest spectaculaire editie van FC Utrecht - Ajax was die van precies negen jaar geleden. Op 6 november 2011 werd het 6-4 voor FC Utrecht.
Op 31 augustus 1997 werd het Utrecht maarliefst 1-7.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Utrecht troffen was op 23 december 2018. Ajax won met 3-1, Dolberg, Tadic en De Jong scoorden. Voor FC Utrecht was Nick Venema trefzeker.
De kraker tegen Ajax, komende zondag dus zonder twaalfde man voor FC Utrecht omdat er zonder publiek gespeeld moet worden, inspireerde Korneel Evers weer tot een fraaie Ode.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.