Aanvoerder Janssen verrast door vertrek trainer: 'Je bent met iets bezig, hij had voor drie jaar getekend'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Het was er een die niet veel mensen aan hadden zien komen: het vertrek van FC Utrecht-trainer John van den Brom naar Racing Genk, midden in de voorbereiding op de kraker van zondag tegen Ajax. Aanvoerder Willem Janssen werd donderdagochtend geconfronteerd met het nieuws. "Ja da's wel een grote verrassing. Eerst denk je nog dat het speculeren is, maar een uur later ontplofte de groepsapp en was het al zo'n beetje rond."
De vraag is ook of de spelersgroep zich in de steek gelaten voelt door het plotselinge vertrek van de trainer. Een beetje wel, zo klinkt door in het antwoord van Janssen. "Je bent met iets bezig, de trainer heeft voor drie jaar getekend. Het was vrij wisselvallig maar het was ook niet zo dat de club in brand stond. Ik heb veel trainerswisselingen meegemaakt, maar dit is wel heel apart."
'Ik heb veel trainerswisselingen meegemaakt, maar deze is heel apart'
De spelersgroep kan ook niet te lang stilstaan bij het vertrek van Van den Brom, want zondag komt Ajax naar de Galgenwaard. Dan nemen René Hake en Rick Kruys de honneurs waar. "Het belangrijkste is dat we heel fris zijn, dat zie je ook op de training. Je gaat weer verder gewoon", stelt Janssen. "Rick heeft al drie, vier jaar heel veel invloed. En René Hake is ook een vertrouwd gezicht. Daar moeten we heel postitief naar kijken."

Toch weer Paes?

Ook doelman Maarten Paes was verrast door het vertrek van de trainer. "Maar we hebben geen tijd om er over na te denken, want zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. En wij proberen ons daar op te focussen."
'Ik geloof dat het uit mezelf moet komen'
Voor Paes zou het vertrek van Van den Brom positief uit kunnen pakken. Nadat hij een paar weken uitgeschakeld was door corona, raakte hij zijn basisplaats kwijt aan Thijmen Nijhuis. Met een nieuwe trainer nemen de kansen voor Paes weer toe. "Ik probeer gewoon te doen wat ik altijd doe. Ik geloof dat het uit mezelf moet komen. Zoals je ook ziet op de training, ik denk dat ik er alles aan doe."
Dat Hake zondag voor Paes zou kiezen, is niet geheel onlogisch. In de twee duels waarin hij onder de lat stond, ging Nijhuis een paar keer lelijk in de fout. Toch neemt Paes niet voetstoots aan dat hij tegen Ajax weer op doel mag. "Het zou kunnen. Het is de keuze van de trainer natuurlijk. Wat de keuze ook is, die heb ik te respecteren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.