RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ten Hag: 'Hake zou goede trainer voor FC Utrecht zijn'

UTRECHT - FC Utrecht - Ajax is voor de Amsterdammers een wedstrijd om met een zekere vrees naar uit te kijken. Geen club in de eredivisie won deze eeuw vaker van Ajax, zelfs PSV niet. "Maar het ligt toch echt aan ons hoe het duel afloopt", zegt Ajax-trainer Erik ten Hag vooruitblikkend op het duel van zondag. "Het is aan ons om met de juiste instelling te beginnen. Als wij doen wat we moeten doen, dan moet het goed komen."

FC Utrecht beleeft een onrustige voorbereiding door het vertrek van trainer John van den Brom en moet het ook nog eens doen zonder de steun van het publiek. René Hake zal Van den Brom zondag vervangen. "We zullen zien hoe dat zal uitpakken", zegt Ten Hag. "Maar nogmaals, wij moeten alleen maar naar onszelf kijken. We hebben goed getraind en zijn nog fris. We staan er goed voor."

'Hake zeer geschikt voor Utrecht'
René Hake heeft bij RTV Utrecht aangegeven dat hij de ambitie heeft om Van den Brom definitief op te volgen, al worden Mark van Bommel, Henk Fraser, Wim Jonk en Fred Rutten ook in verband gebracht met FC Utrecht.

Ondanks die grote namen breekt Ten Hag een lans voor René Hake. "Ik heb hem als hoofd opleiding naar FC Twente gehaald", vertelde Ten Hag, die zowel speler als trainer was bij FC Utrecht. "We hebben fijn samengewerkt en ik had hem net nog even aan de telefoon. Ik weet zeker dat hij een goede hoofdtrainer voor FC Utrecht zal zijn. Hij heeft daar de kwaliteiten en ervaring voor."

Ajax, dat midweeks nog Europees speelde, mist zondag tegen FC Utrecht alleen de geblesseerde Mohammed Kudus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -