Instellingen

Kogel is door de kerk: Van den Brom verlaat FC Utrecht en tekent contract bij Genk

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De overgang die al ruim een dag in de lucht hing is definitief: John van den Brom en de Belgische club Genk zijn een contract overeengekomen voor drie jaar. Dat betekent dat de Amersfoortse trainer vertrekt bij FC Utrecht.
Van den Brom had toestemming gekregen van FC Utrecht om in België te onderhandelen over een transfer. René Hake, normaal gesproken trainer van Jong FC Utrecht, neemt voorlopig de honneurs waar als trainer van het eerste. Hij zit komende zondag op de bank als FC Utrecht het opneemt tegen Ajax.

Zondag eerste training

Van den Brom zit volgens zijn zaakwaarnemer nog niet op de bank als KRC Genk zaterdagavond op bezoek gaat bij STVV. Hij leidt zondag voor het eerst de training van zijn nieuwe club.
FC Utrecht ontvangt zo'n 500.000 euro voor de 54-jarige Amersfoorter die de club afgelopen seizoen naar de bekerfinale leidde. Die eindstrijd werd nooit gespeeld, vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Van den Brom was bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Utrecht. Eerder was hij trainer van onder meer AZ, ADO, Vitesse en Anderlecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.