Kyle Agterberg vierde op EK veldrijden voor beloften: 'Hele vooruitgang'

© RTV Utrecht / Robert Claus
MAARTENSDIJK - Veldrijder Kyle Agterberg is zaterdag vierde geworden op het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften. De crosser uit Maartensdijk kwam op het EK in Rosmalen veertig seconden tekort voor een plek op het podium.
Agterberg: "Als mijn rug weer goed is, denk ik dat ik in de top-15 kan rijden bij de elites"
De Europese titel in Brabant ging naar de Nederlander Ryan Kamp, die ook wereldkampioen bij de beloften is. Kort achter Kamp eindigden twee Britse veldrijders uit Groot-Brittannië, Thomas Mein en Cameron Mason, op het podium.
Vorig jaar werd Agterberg nog veertiende op het EK voor beloften in Italië.
Ik heb aan het begin van het seizoen rugproblemen gehad en ik ben nog niet 100 procent terug
Kyle Agterberg tevreden na zijn vierde plaats

Vooruitgang

"Ik ben zeker blij, het is een hele vooruitgang na vorig jaar. Ik heb aan het begin van het seizoen rugproblemen gehad en ik ben nog niet 100 procent terug. Twee rondjes voor het einde voelde ik mijn rug opspelen, dus toen koos ik mijn eigen tempo en verdedigde ik mijn vierde plek. Ik ben blij dat ik stappen maak", vertelt Agterberg.
"Bijna alle wedstrijden rijd ik de komende weken tussen de elites. De laatste twee wedstrijden eindigde ik buiten de top-20. Als mijn rug weer goed is, denk ik dat ik in de top-15 kan rijden. Het is heel lastig om wedstrijden te rijden met de huidige coronasituatie, ik moet berichten afwachten of ik komende week in Niel en Leuven mag starten", geeft hij aan.

Pieterse en Van der Haar

Zondag is er meer Utrechtse inbreng op het EK veldrijden in Rosmalen. Bij de beloften-vrouwen komt de Amersfoortse Puck Pieterse in actie en bij de elite-mannen doet Lars van der Haar uit Woudenberg een gooi naar een medaille.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.