Michel Vorm zegt voetballerij voorlopig vaarwel: 'Er is zoveel meer'

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Vorige week maakte Michel Vorm wereldkundig te stoppen met profvoetbal. In Een Berg Sport ging de Nieuwegeiner dieper in op zijn beslissing. Zo gaf hij toe dat de huidige coronacrisis zijn beslissing alleen maar makkelijker maakte.
De helft van mijn leven heeft in het teken van voetbal gestaan
Michel Vorm
Deze zomer sprak Vorm met FC Utrecht. Tot een samenwerking kwam het nog niet. "We hadden besloten om sowieso terug te keren naar Nederland. Ik heb altijd met FC Utrecht contact gehad, maar ik moet er wel echt zelf helemaal achter staan. Ik voelde dat 'The Eye of the Tiger' weg was..."
Loopbaan Michel Vorm
Jong FC Utrecht 2002-2005
FC Den Bosch(huur) 2005-2006
FC Utrecht 2006-2011
Swansea City 2011-2014
Tottenham Hotspur 2014-2020
"Ik kan niet half ergens voor gaan, ik moet er 100 procent achter staan. Het is dus ook niet dat bijvoorbeeld FC Utrecht de schuld krijgt", zegt Vorm, die gaat genieten van het leven buiten de voetballerij. "Ik ben 37 en er is nog zoveel. Meer dan de helft van mijn leven heeft in het teken van voetbal gestaan. Ik geniet er ook van om mijn kinderen naar school te brengen."
Die stadions met nepgeluiden is verschrikkelijk
Michel Vorm
De huidige coronamaatregelen hebben ook bijgedragen aan de besluitvorming van Vorm. "Iedereen is in deze periode gaan beseffen dat er meer is in het leven", zegt de 15-voudig international. "Die stadions met nepgeluiden is verschrikkelijk. Dat is ook één van de redenen. Daar kon ik me niet meer voor opbrengen. Deze tijd maakte de beslissing makkelijker."

Het trainersvak

Vorm werkte in de voetballerij samen met een hoop trainers. Onder anderen Louis van Gaal, Brendan Rodgers, Mauricio Pochettino en José Mourinho zijn oefenmeesters geweest van de Nieuwegeinse sluitpost. De vraag is of Vorm zelf ook het trainersvak in wil. "De voetballerij is heel breed, er zijn meerdere mogelijkheden", zegt de voormalige sluitpost erover.
Analist Gert Kruys benadrukte in Een Berg Sport dat hij het zonde zou vinden als FC Utrecht niet van de ervaring van Vorm gebruik gaat maken. "Tuurlijk gaat hij ooit wat bij de club doen", zegt Kruys.
Michel Vorm hield altijd contact met FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.