RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lennard Hofstede speelt hoofdrol in Vuelta-eindzege Primoz Roglic: 'Thanks Lennie'

VEENENDAAL - Wielrenner Lennard Hofstede uit Veenendaal gaat voor het tweede jaar op rij de Vuelta a España winnen met zijn ploeg Jumbo-Visma. Op de voorlaatste dag hield kopman Primoz Roglic stand, ondanks dat zijn grootste tegenstander Richard Carapaz hem aanviel op de slotklim.

Hofstede speelde een grote rol in de strijd om de eindoverwinning. De Veenendaler, knecht van Roglic, zat in de grote kopgroep van de dag en begon met een voorsprong aan de slotklim naar de Alto de la Covatilla. Toen het bij de favorieten uit elkaar spatte, kwam Roglic alleen te zitten achter de gedemarreerde Carapaz.

Op dat moment kwam Hofstede in beeld. Hij liet zich uitzakken en kon in de lastige slotfase op de zware klim zijn kopman nog even uit de wind houden. Daardoor hield Roglic de schade in de rituitslag beperkt tot 21 seconden. Hofstede kwam zelf als 23ste over de finish, op ruim vier minuten van ritwinnaar David Gaudu.

In het klassement heeft Roglic een voorsprong van 24 seconden op Carapaz en 47 seconden op Hugh Carthy, met alleen nog de vlakke slotrit naar Madrid te gaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -