Geen schokeffect na bliksemvertrek Van den Brom: Ajax wint van FC Utrecht

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft op het veld geen antwoord kunnen geven op de hectische week. Trainer John van den Brom vertrok plotseling naar KRC Genk. Onder leiding van trainers René Hake en Rick Kruys verloren de Domstedelingen met 0-3 van koploper Ajax.

Ranglijst

FC Utrecht staat na zeven gespeelde wedstrijden op de achtste plek in de Eredivisie. De Domstedelingen hebben negen punten.
Ajax begon sterker aan het duel en dicteerde in de openingsfase. De eerste echte kans was in de 20e minuut voor Utrechter Zakaria Labyad. De Amsterdamse aanvaller haalde van zo'n negen meter afstand uit maar doelman Maarten Paes, hij kreeg weer het vertrouwen, keerde de bal met zijn been.
FC Utrecht begon na die kans dreigender te worden en dat resulteerde voor Utrechts-gevaar in de 23e minuut. Gustafson vergat echter de trekker over te halen.

Lat redt Utrecht

Zeven minuten voor het einde van de eerste helft had Tadic de openingstreffer op zijn voeten. De Serviër haalde keihard uit maar zijn schot ketste tegen de lat. Op wat speldenprikjes na werden er in het eerste bedrijf geen echte grote kansen meer genoteerd.
FC Utrecht kwam goed uit de kleedkamer. Vooral het goede spel van Mimoun Mahi en Joris van Overeem viel in de eerste 50 minuten van het duel op. In de 56e minuut wist Mahi na een goede actie Kerk te bereiken. De aanvaller, die niet zijn beste wedstrijd speelde, wist het doel niet te vinden.

Twee keer raak in tien minuten

In de 62e minuut werd de score geopend. Na een slechte omschakeling aan de zijde van FC Utrecht stond Davy Klaassen vogelvrij voor het Utrechtse doel. Met een volley tekende hij voor de 0-1. Acht minuten later mocht Dusan Tadic een strafschop nemen nadat St. Jago een overtreding had gemaakt op Traore. De Serviër faalde niet: 0-2.
FC Utrecht probeerde in de slotfase nog wat af te dwingen door één op één te gaan spelen. Spits Adrián Dalmau kwam het veld in voor verdediger Justin Hoogma. Ook dit leidde niet tot een Utrechtse treffer. Maar er viel nog wel een Amsterdams doelpunt. In de blessuretijd maakte invaller Quincy Promes er 0-3 van.
SCOREVERLOOP
62' Davy Klaassen (0-1)
71' Dusan Tadic (0-2, pen)
90+1' Quincy Promes (0-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.