Van der Haar pakt brons op EK veldrijden: 'Blijft iets speciaals'

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Lars van der Haar heeft bij het EK veldrijden in Rosmalen de bronzen medaille veroverd. De Woudenberger zag de Belg Eli Iserbyt zichzelf tot Europees kampioen kronen.
Lars van der Haar blikte in Namen en Rugnummers terug op zijn bronzen rit
Een andere Belg, Michael Vanthourenhout, kwam als tweede over de finish. Van der Haar moest bij het EK even op gang komen maar hield eigenlijk de hele race de Iserbyt en Vanthourenhout in het vizier. "Ik had beter moeten starten", blikt Van der Haar terug in Namen en Rugnummers. "Ik kon mijn ei verder wel kwijt vandaag."
Ik ben blij dat ik de rest af heb kunnen schudden
Lars van der Haar
"Ik heb op een gegeven moment al mijn kaarten op tafel gelegd om er vol voor te gaan. Zij bleken helaas beter vandaag", doelt de Woudenberger op Iserbyt en Vanthourenhout. "Ik heb ze nooit terug kunnen pakken. Ik ben blij dat ik de rest af heb kunnen schudden en de bronzen plak heb kunnen pakken. Dat is toch weer altijd iets speciaals."

Goede vorm

De afgelopen vier weken eindigde Van der Haar telkens op het podium. Hij wist dit seizoen alleen nog geen enkele keer las eerste op het podium te eindigen. "Ik blijf er hard voor werken. Ik wil er zeker voor gaan om een keer die overwinning te pakken."
Voor Van der Haar is het zijn derde medaille op het EK veldrijden. De Woudenberger pakte de titel in de eerste EK-wedstrijd voor elite in 2015 en greep het zilver achter Van der Poel in 2017
Bij de beloften (v) ging het goud naar de Amersfoortse Puck Pieterse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.