Hake beleeft vuurdoop als hoofdtrainer FC Utrecht: 'Tuurlijk kijk ik al vooruit'

© Orange Pictures
UTRECHT - Met een 0-3 nederlaag tegen Ajax beleefde René Hake zijn debuut als interim-trainer van FC Utrecht. De oefenmeester was na afloop niet ontevreden over hoe zijn elftal voor de dag kwam.
Na afloop werd er gesproken over het feit dat FC Utrecht de kolkende Galgenwaard miste in dit pikante duel. "Het is te makkelijk om het daarop af te schuiven", aldus Hake tegen RTV Utrecht.
René Hake: 'Na de 0-1 wordt het lastig'
In de eerste twintig minuten voerde Ajax duidelijk de boventoon maar daarna kroop FC Utrecht uit de schulp. "Daarna hadden we een aantal hele goede momenten en we hadden een grote kans". doelt Hake op de mogelijkheid van Gustafson. De Zweed vergat zelf te schieten. "De 1-0 valt vervolgens op een domme manier en daarna wordt het lastig."
Er is bij FC Utrecht veel te doen om het middenveld. Zo zouden Simon Gustafson en Adam Maher niet samen kunnen spelen. Vandaag stonden die twee er samen met Joris van Overeem. "Ik vond ons middenveld vandaag sowieso wel oké. Adam en Joris bleven goed in de positie waardoor Simon meer in de buur van Klaassen kwam. Dat leverde ons een aantal keer goede balwinst op."

Toekomst Hake

Het is nog niet bekend of Hake tot het einde seizoen aan blijft of dat er een vervanger van buitenaf komt. "Ik heb er verder nog niet over gesproken. Ze gaan meerdere trainers in kaart brengen, dat is heel begrijpelijk. Als ik het wel word dan zou ik dat heel leuk vinden en dat ambieer ik ook."
Als ik het niet word en ik krijg weer een andere rol dan is dat ook prima
René Hake
"Als ik het niet word en ik krijg weer een andere rol dan is dat ook prima." Zonder na te denken weet Hake in ieder geval wie over twee weken de volgende tegenstander is van FC Utrecht in de eredivisie. "PEC Zwolle. Tuurlijk kijk je al vooruit. De komende twee weken kunnen we ons team daarvoor functioneren."

Paes

Een wijziging die Hake doorvoerde bij FC Utrecht was het opstellen van doelman Maarten Paes in plaats van Thijmen Nijhuis. De vertrokken trainer John van den Brom had twee weken geleden het vertrouwen uitgesproken in Nijhuis. "Paes heeft vorig jaar een redelijk goed debuutjaar gehad. Thijmen heeft de afgelopen weken geen goede indrukken gemaakt. De fase daarvoor was Maarten niet op zijn best. Vandaag hebben we de beslissing gemaakt op de meer vertrouwde keuze", lichtte Hake toe.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.