Mahi baalt van 'onnodige nederlaag': 'Met publiek erbij had je Ajax vandaag pijn kunnen doen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Mimoun Mahi vindt dat FC Utrecht zondag een onnodige nederlaag heeft geleden tegen Ajax (0-3). De aanvaller zag hoe zijn ploeg een aantal goede kansen kreeg, maar uiteindelijk in de tweede helft op achterstand kwam en die niet meer te boven kwam. "We kunnen elkaar niets verwijten, want er is vandaag keihard gewerkt."
Ben ervan overtuigd dat we vandaag hadden kunnen winnen
Mimoun Mahi
In de openingsfase hadden de Domstedelingen het moeilijk, zag ook Mahi. "Het leek toen alsof we met een bepaalde spanning speelden en kwamen niet in ons spel. Na twintig minuten gingen we wat makkelijker voetballen en werden we ook gevaarlijk." Het eerste gevaar kwam van Simon Gustafson, die stuitte op Ajax-doelman André Onana. "Ik had zelf een goede kans, Gyrano en Mark ook.", aldus de Marokkaanse aanvaller.
Mimoun Mahi sprak na afloop van het duel met Ajax met verslaggever Rene van den Berg

Gemis van twaalfde man

Als die kansen wél benut werden, had het zomaar de goede kant op kunnen vallen denkt Mahi. "Dan ben ik er zelfs van overtuigd dat je hier had kunnen winnen." Vanwege de coronamaatregelen speelde FC Utrecht in een leeg stadion Galgenwaard, zonder de beruchte twaalfde man, die het elftal in het verleden vaak naar een overwinning schreeuwde tegen de rivaal uit Amsterdam. "Met publiek erbij had je Ajax vandaag meer pijn kunnen doen."
Joris van Overeem begon tegen Ajax weer eens in de basis bij FC Utrecht. De middenvelder had de afgelopen tijd te kampen met het coronavirus, maar was onder John van den Brom ook niet verzekerd van een basisplaats. Interim-trainer René Hake zette Van Overeem meteen op het opstellingformulier. "Ik denk dat als John was gebleven, ik ook gespeeld had", aldus een zelfverzekerde Van Overeem. "Die signalen waren er al wel een tijdje."
Mahi maakte tegen Ajax zijn rentree na een absentie van bijna een maand, wegens een blessure. Hij deed dat na een veelbewogen week, waarin er het nodige gebeurde. Trainer John van den Brom vertrok, de honneurs worden voorlopig waargenomen door René Hake en Rick Kruys. "Dat verwacht je niet, dat een trainer na acht wedstrijden ineens vertrekt. Maar dat is ook de voetballerij. De ene maand staat de ene trainer voor de grap, maar na de winterstop kan het weer heel anders zijn."
Beluister hier het interview met Joris van Overeem, die terugkeerde in de basiself

Ongelegen interlandbreak

Volgens Mahi is het vooral aan de spelersgroep om te reageren na de teleurstellende competitiestart. Het ambitieuze FC Utrecht staat achtste, terwijl het juist graag omhoog wil. "We hebben niet de droomstart gehad die we wilden", aldus de tweevoudig Marokkaans international, die voor de komende interlandperiode niet bij de selectie zit. "Jammer dat de interlandperiode nu voor de deur staat, ik had liever gewoon doorgespeeld en zo de zure smaak weggespoeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.