Wiebes en Van Dijk blikken terug op Madrid Challenge

© Orange Pictures
MIJDRECHT/WOERDEN - Lorena Wiebes baalde na de driedaagse Madrid Challenge (de Vuelta voor vrouwen) vooral van de net gemiste etappewinst, zo vertelde ze in Namen&Rugnummers op Radio M Utrecht. "Ik kwam balend over de streep", aldus de Mijdrechtse. "Het had te maken met de tussensprints. We wilden ook voor een goede klassering gaan in het algemeen klassement en dat kostte me teveel energie."
Wiebes strandde in het zicht van de haven, want de Italiaanse Elise Balsamo ging er op het nippertje met de zege vandoor. Zaterdag werd ze elfde bij de tijdrit, een van de weinige disciplines bij het wielrennen die haar wat minder liggen. "Daar kan ik nog niet met de toppers mee", reflecteerde ze. "Maar voor mijn gevoel zette ik wel een van mijn betere tijdritten neer."
Lorena Wiebes blikte terug op de Vuelta voor Vrouwen
Ellen van Dijk blikte met een goed gevoel terug op de Madrid Challenge, de laatste koers van dit seizoen voor de Woerdense. Natuurlijk, ze had graag op het podium gestaan, maar moest het uiteindelijk doen met een vierde plaats als eindnotering. "Ik heb de hele dag geknokt voor mijn team." Ploeggenoot Elisa Longo-Borghini werd mede dankzij Van Dijk tweede in het klassement. "Daar hebben we samen voor gestreden en was het hoogst haalbare."
"Het seizoen zit er nu op. We hebben nu vakantie en kunnen even lekker ontspannen", aldus Van Dijk, die sprak van een 'raar seizoen'. "Met enorm veel wedstrijden in korte tijd, dat was best heftig." Het ontbrak dit seizoen aan één ding en dat was een ritzege. "Helaas, maar die bewaar ik graag voor volgend jaar."
Ellen van Dijk ging in gesprek over het bijzondere wielerseizoen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.