RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stadionverbod voor FC Utrecht-supporter na 'ontoelaatbare woorden'

UTRECHT - Een supporter van FC Utrecht heeft een stadionverbod gekregen nadat hij dacht een ludieke actie uit te halen. De man nam in een onbewaakt ogenblik voor de wedstrijd tegen Ajax plaats achter de desk van FOX Sports. Die stond direct naast het veld van de Galgenwaard opgesteld.

De supporter gaf vervolgens een 'voorbeschouwing' op de wedstrijd en liet dit door een vriend filmen. Het filmpje hiervan wordt op sociale media veel bekeken. De man maakt onder meer verschillende verwijzingen naar het nazisme.


FC Utrecht reageerde furieus en spreekt op de eigen website van "ontoelaatbare woorden". De club nam direct contact op met zowel het Openbaar Ministerie als met de supporter in kwestie. "Hierna heeft de supporter zich bij de politie gemeld, wat automatisch opgevolgd gaat worden door een stadionverbod", laat de club in de verklaring weten.

De voetbalclub gaat verder nog onderzoeken hoe de supporter de kans heeft gekregen om bij de FOX Sports-desk in de buurt te komen. FC Utrecht biedt daarnaast excuses aan de sportzender aan. Het incident vond ruim voor de wedstrijd plaats en is niet op FOX Sports zelf uitgezonden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -