'Maak afgelaste Vueltastart in Nederland alsnog mogelijk'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De dit jaar door corona afgelaste Vueltastart in Utrecht moet in 2022 alsnog plaatsvinden. De Bredase wethouder Quaars heeft tijdens een bijeenkomst van de Kopgroep Vuelta 2022 het bedrijfsleven en de publieke partners opgeroepen het financiële plaatje rond te krijgen.
De organisatie van de Spaanse wiellerronde heeft al laten weten dat de start in 2022 in principe in Utrecht kan plaatsvinden, als de Nederlandse organisatoren dat voor elkaar weten te krijgen. De Ronde van Spanje zou in augustus van dit jaar in de Domstad beginnen, maar dat kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Volgend jaar is een Utrechtse start niet mogelijk, omdat daarvoor het Spaanse Burgos al is aangewezen.

Verzilveren

Projectdirecteur Martijn van Hulsteijn van La Vuelta zei op de bijeenkomst dat op het moment dat het project stopgezet moest worden al veel doelen waren gerealiseerd en dat er eigenlijk niets een succesvolle start van de Vuelta in Nederland nog in de weg stond. "Alle plannen liggen klaar om in 2022 weer opgepakt te worden."
De Bredase wethouder Quaars deed mede namens de andere publieke partners een oproep aan bedrijfsleven en overheden. Hij stelt dat het zonde is om al het werk dat in de voorbereiding is gestoken niet te verzilveren. "We zijn er samen aan begonnen en maken het wat mij betreft, ook samen af. Help, ook in de zoektocht om het financiële plaatje rond te krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.