Plugboer leidt Jong FC Utrecht naar eerste thuiszege van het seizoen

© Frank Zilver/fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Onder leiding van interim-trainer Ab Plugboer, die de (tijdelijk?) naar het eerste elftal gepromoveerde René Hake verving, werd Roda JC met 2-0 verslagen.
Bij rust leidde Jong FC Utrecht dik verdiend met 1-0, door een doelpunt van uitblinker Othmane Boussaïd, maar gezien de kansen die de thuisploeg had het veel meer moeten zijn. Na rust gooide Roda JC meer energie in de wedstrijd en waren de Limburgers een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Jong FC Utrecht zwijnde toen invaller Serrarens de paal trof.
Tien minuten voor tijd profiteerde Hicham Acheffay van een enorme verdedigingsfout bij Roda JC, en stelde hij Tim Pieters in staat de 2-0 en de beslissing op het bord te zetten.
Jong FC Utrecht is nu veertiende in de eerste divisie, met 12 punten uit tien duels.

Plugboer: tijdelijke oplossing

"Ik heb in de rust gezegd dat we goed voetbalden, maar dat we vergaten onszelf te belonen", zei Ab Plugboer na afloop. "In de tweede helft weet je dat zij het anders gaan doen. Een compliment voor de ploeg, is dat we wel arbeid bleven leveren en echt voor mekaar wilden gaan,"
Plugboer: "Ik wil terug naar mijn oude functie"
Het was voor Plugboer, die al eerder trainer van Jong FC Utrecht was, maar die tegenwoordig scout is en spelers in de bovenbouw begeleidt, zijn eerste wedstrijd in een wat hem betreft tijdelijke klus. "Ik heb aangegeven dat ik het tijdelijk doe om FC Utrecht de tijd te geven om een juiste keuze te maken, maar ik wil wel terug naar de functie die ik al had."

Hake zeer geschikt voor het eerste

Voor Hicham Achefay, aanvaller van Jong FC Utrecht, is het heel simpel: als Plugboer terug wil naar zijn oude functie, moet de club een nieuwe trainer zoeken voor de beloften. In zijn ogen is Hake namelijk de meest geschikte man om John van den Brom op te volgen.
Achefay: "Het eerste gaat veel profijt van Hake hebben"
"Ik denk dat het een hele goeie trainer is. Hij is tactisch ook heel sterk. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het daar goed zal doen, dat het eerste daar zeker profijt van gaat hebben. Hij heeft het vorig jaar zo goed met ons gedaan, het is een trainer voor de eredivisie. Wij zijn hem dankbaar dat hij dit met ons heeft gedaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.