Instellingen

Morris Schuring (15) sluit debuutjaar in Porsche Cup Benelux af als tweede

© Porsche Carrera Cup Benelux
DEN DOLDER - Autocoureur Morris Schuring heeft zijn eerste jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux afgesloten als tweede in het klassement. De laatste manche is afgelast, waardoor het seizoen er al op zit. "Het was nog mogelijk kampioen te worden, maar ik kan niks anders doen dan me erbij neerleggen", zegt de 15-jarige Schuring.

Licentie-eisen versoepeld

Eigenlijk zou Schuring volgend jaar pas debuteren in de Porsche Cup Benelux. "Dit jaar werd door corona de internationale licentie-eis voor de Carrera Cup Benelux naar beneden bijgesteld", zegt hij. "Je moest daarvoor eerst zestien jaar zijn, nu kon ik mijn vijftiende al debuteren. Dat wisten we aan het begin van het jaar nog niet."
De eerste wedstrijden van Schuring in het Belgische Zolder waren uiterst succesvol. "De eerste keer tweede te worden en de tweede race te winnen na een battle, was voor mij wel het mooiste. Ik wist wat ik kon. Het is supermooi om het dan te laten zien", geeft hij aan.
Ik ben weliswaar pas vijftien, maar ik ben nu een stuk verder dan aan het begin van het jaar
Morris Schuring
Door die zege is Schuring, met zijn 15 jaar, de jongste winnaar in de Porsche Carrera Cup ooit. "Leeftijd is uiteindelijk maar een getal. Ik heb de goede mensen om me heen, om te doen wat ik doe. Ik ben weliswaar pas vijftien, maar ik ben nu een stuk verder dan aan het begin van het jaar. Ik heb in één seizoen best veel verschillende scenario's doorgemaakt. Elke keer weer moet je er heel hard voor knokken. Goede prestaties komen echt niet uit de lucht vallen", zegt Schuring.
"Ik zie het echt als pure winst dat we zo'n seizoen gekregen hebben. Elke meter die je rijdt telt. Zoals racen op een half-natte baan bijvoorbeeld. Dat helpt je gewoon", kijkt de talentvolle coureur uit Den Dolder al vooruit naar volgend jaar.
Het team achter Morris Schuring viert zijn eerste zege in de Porsche Cup
Het team achter Morris Schuring viert zijn eerste zege in de Porsche Cup © Porsche Carrera Cup Benelux

Karten

Mogelijk stapt Schuring dit jaar nog een keer de kart in. In die discipline zou hij eigenlijk nog racen dit jaar, maar omdat het mogelijk was om al aan de Porsche Cup deel te nemen werd het karten op een zijspoor gezet. De Rotax Max Challenge International Trophy in Portimão van eind december staat nog op het programma.
"De vraag is of die doorgaat. Natuurlijk zou dat een heel mooi afscheid zijn. Dus ik hoop heel erg dat die doorgaat", aldus Schuring.
In oktober was Morris Schuring samen met zijn broer Flynt en vader Gerwin Schuring (oud-autocoureur) te zien in UNieuws. Bekijk dat fragment hieronder:
Racefamilie Schuring was onlangs te zien in UNieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.