RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee extra wedstrijden voor shorttrackers in december

WESTBROEK/PROVINCIE UTRECHT - Schaatsbond KNSB organiseert in de eerste twee weekenden van december twee grote shorttrackwedstrijden in Thialf. De International Invitation Cup staat gepland voor 4 tot en met 6 december. Op 12 en 13 december nemen de nationale shorttrackers deel aan de NK Afstanden, een nieuwe wedstrijd op de kalender.

"We zijn blij dat we deze wedstrijden nu op de kalender hebben staan", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB.

"Onze topshorttrackers trainen ook in deze coronatijd dat de vonken er vanaf vliegen. Zij snakken ernaar hun krachten te meten tijdens echte wedstrijden en dat is ook van groot belang op hun route naar de Spelen van Peking in 2022. Het is goed dat zij nu die mogelijkheid krijgen."

Afgelast in oktober
De International Invitation Cup, al vele jaren de seizoensopener in het shorttrack, stond eind oktober al op het programma. Mede vanwege enkele positieve coronagevallen onder de deelnemers werd dat evenement op het laatste moment afgelast.

Onder meer regiogenoot Bram Steenaart uit Westbroek zat eind oktober in zelfisolatie. "Sinds februari hebben we al niet meer geracet, dus je wil graag het ijs op. Het is een lastig dilemma en dat begrijp ik ook", zei hij toen. Begin december krijgt Steenaart, die onderdeel is van de Nederlandse selectiem dus een nieuwe kans om in actie te komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -